Головна Блог Новини Ключові рішення звітно-виборного з"їзду адвокатів України

Ключові рішення звітно-виборного з"їзду адвокатів України

12.06.2017
Переглядів : 1357

З"їзд адвокатів України затвердив зміни до статуту Національної асоціації адвокатів України та зміни до Положення про Раду адвокатів України. Також рішенням з"їзду внесено зміни до Положення про Вищу кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури.

З"їзд адвокатів України прийняв рішення про внесення змін до Правил адвокатської етики.

Напрацювання, які підготувала робоча група, представила член Ради адвокатів України Оксана Каденко.

Згадайте новину: Рада адвокатів України пeрeобрала голову - Лідію Ізовітову

Проект прибирає зайву деталізацію правил та адаптує Правила до міжнародних стандартів, зокрема, Міжнародної асоціації адвокатів (ІВА). Редакційної внесено правки у частині застосування терміну правника допомога, який запроваджений конституційними змінами.

Проект також посилює захист адвокатської таємниці.

Окрім того, врегульовано діяльність адвокатів, які залучені до надання безоплатної правової допомоги в системі БПД.

До Правил адвокатської етики включено норми, які регулюють спілкування адвокатів у соцмережах.

З"їзд адвокатів України ухвалив низку резолюцій, які стосуються реформування адвокатури та викликів незалежності професії.

Згадайте новину: ДФС надало адвокатам роз'яснення щодо підтвердження їх витрат в межах професійної діяльності, в тому числі віднесення витрат на оренду

Резолюція стосовно БПД закликає до незалежності системи від держави, скасування дискримінаційних конкурсів для адвокатів, визначення чітких критеріїв для надання БПД громадянам. Оплата адвокатів у системі БПД має бути збільшена. Як пропозиція прем'єр- міністру, передати адміністрування БПД передати радам адвокатам регіонів, що замінить бюджетні витрати на бюрократичну складову БПД.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст