Головна Блог Новини Керівник апарату Дарницького суду Києва Олексій Медведев, який вносив до реєстру підроблені рішення, зокрема щодо нерухомості, відбувся штрафом у 17 тис. гривень

Керівник апарату Дарницького суду Києва Олексій Медведев, який вносив до реєстру підроблені рішення, зокрема щодо нерухомості, відбувся штрафом у 17 тис. гривень

11.01.2019
Автор:
Переглядів : 3397

Суд затвердив угоду про визнання винуватості і оштрафував Олексія Медведева на 17 тис. грн.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок Подільського суду Києва від 12 грудня, оприлюднений на початку січня.

У 2015-2017 роках у невстановлених на даний час осіб виник злочинний умисел на заволодіння рядом об’єктів нерухомості на підставі підроблених рішень Дарницького районного суду м. Києва.

Зокрема, була виготовлена ухвала про затвердження мирової угоди і визнання права власності на житловий будинок з підземним паркінгом та блоком соціально-побутового призначення загальною площею 5160,7 м2, що належали ДІБГП «Інвестбуд 3000». Рішення передали керівнику апарату суду, який, достеменно знаючи про підробку, вніс його до системи документообігу суду і державного реєстру судових рішень. Законному власнику завдано збитків на суму понад 19 млн грн.

Використовувалися номери цивільних справ, які дійсно розглядалися Дарницьким судом, але за участі інших осіб і такі, що не стосувалися об’єтків нерухомості. В систему документообігу Медведев пару разів заходив під догіном інших працівників суду – секретаря судового засідання або судового розпорядника. Дані для авторизації він отримав за невстановлених слідством обставин.

Аналогічно було виготовлено підроблене рішення для відчуження приміщення на 2290 кв.м. в Інституту педагогіки Академії педагогічних наук України. Однак цей злочин був вчасно виявлений і не доведений учасниками до кінця. Також зареєстровані рішення щодо будівлі житлово-комерційного призначення загальною площею 1820 кв.м. та інших житлових і нежитлових приміщень, квартир і паркомісць.

Йдеться про понад 80 об’єктів. Загальна вартість можливих збитків не вказується. Цивільні позови, як видно з вироку, не заявлялися.

За угодою з прокурором, обвинувачений визнав себе винним у незаконному втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу суду (ч.1 ст.376-1 КК) і використанні заідомо підробленого документа (ч.4 ст.358 КК).

Угоду підписував прокурор прокуратури Києва Петро Галушко.

У рішенні зазначається, що Медведєв тимчасово не працює. У квітні 2018, коли обирали запобіжний захід, колектив Дарницького райсуду взяв його на поруки.

На вирок може бути подано апеляційну скаргу протягом 30 діб із моменту проголошення.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст