Головна Блог Аналітична стаття Інтерв'ю Холодницький про Ситника: Я не піду, бо так комусь захотілось

Холодницький про Ситника: Я не піду, бо так комусь захотілось

13.07.2018
Автор:
Переглядів : 2253

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в інтерв'ю dw.com відкинув критику з боку директора НАБУ Артема Ситника. Назар Холодницький наголосив, що не збирається у відставку .

Після гучного інтерв'ю директора НАБУ Артема Ситника DW зустрілась і з керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назаром Холодницьким. Він не стримувався у в своїх висловлюваннях на адресу свого опонента і звинуватив детективів НАБУ в порушенні закону і веденні справ методами радянського НКВС.

Пане Холодницький, Ви вже читали останнє інтерв’ю Артема Ситника. Керівник НАБУ вважає, що висновок кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) у вашій справі має бути лише одним - ваше звільнення. Все інше, на його думку, маніпуляція законом про прокуратуру. Ви з цим не згодні?

Назар Холодиницький: Комісія для того і створена, щоб надавати свої висновки, а коли високопосадовці такого рангу, як пан Ситник, розказують і висловлюють свої думки і таким чином тиснуть на комісію, я вважаю, що це неправильно. І це аж ніяк не свідчить про демократичність власне установи, яку він очолює, і про ті демократичні прояви і напрями, про які він голослівно заявляє. І я, наприклад, до висновків комісії не беруся коментувати будь-які висновки, з різних думок і тлумачень. Тому що будь-яке слово може буде розтлумачено як тиск.

Ви самі чули ці записи розмов з вашого кабінету?

Я чув те, що було продемонстровано в Youtube,те, що було оприлюднено, не знаю, як там була дотримана законність щодо розголошення, але я чув лише нарізки, я не чув повністю цих записів. Я чув нарізки, які можна дуже легко скомпілювати і показати так, як вигідно комусь.

Тобто це ваш голос?

Я впізнаю голос схожий на мій. Доки не буде висновків слідства, я не буду нічого коментувати.

Персони: Артем Сергійович Ситник

А якби САП оприлюднив записи розмов, на яких Артем Ситник зливає фігурантам справи інформацію? Ви хіба так само не будете вимагати його звільнення?

По-перше, у мене навіть в думках такого не було. По-друге, я не стільки зациклений на піарі, щоб просто оприлюднити для оприлюднення, як дехто оприлюднює протоколи негласних слідчих розшукових дій (НСРД) жінки одного з наших підозрюваних, просто для сміху. І чомусь тут ніхто не бачить жодних порушень. Так має бути, напевне? Це ж боротьба з корупцією по-українськи. Комусь можна все, а іншим - закон. І вимагати звільнення, вимагати ще чогось, кричати на всіх телеканалах і розказувати, що всі всім заважають - це простіше всього. У мене є, наприклад, питання, чому протягом двох років моніторилися аналітиками НАБУ реєстри майнові керівництва САП і прокурорів. На підставі чого? Адже ні провадження, ні оперативно-розшукових справ заведено не було. Я думаю, слідство це все встановить. У мене є питання, чому детективи і їхні керівники, попри чітку вимогу КПК, обговорюють з втікачами-олігархами питання укладання угоди, при тому, що це виключно прерогатива прокурора?

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст