Головна Блог Новини Готуються зміни до бронювання військовозобов'язаних

Готуються зміни до бронювання військовозобов'язаних

21.06.2024
Переглядів : 1445

Уряд готує оновлення до постанови про бронювання військовозобов’язаних під час мобілізації. Про це розповіла перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко під час Години запитань до уряду у Верховній Раді України.

За її словами, тема є дуже чутлива, тому потрібна розмова з суспільством, з військовими щодо цього питання.

Вона нагадала, що нещодавно були внесені зміни до постанови уряду, якими дозволено бронювати працівників енергетики, працівників військово-промислового комплексу до 100%.

Свириденко розповіла, що є загальний єдиний підхід до бронювання під час мобілізації працівників всіх державних органів - він передбачає до 50% від військовозобов’язаних на підприємстві, але за згодою міністерства оборони відсоток заброньованих може бути збільшений, якщо відповідний міністр звертається за таким погодженням.

Згадайте новину:

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко зазначив, що працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, як і поліцейські, на 90% матимуть бронювання.

"Було офіційне звернення міністра внутрішніх справ до міністра оборони 13 червня цього року. 14 числа міністр був відсутній і т.в.о міністра оборони пан Гаврилюк підписав лист щодо погодження міністерством оборони позицій про 90% бронювання працівників ДСНС. Для того, щоб не було потім ніяких запитань, то після повернення пана Умєрова з відрядження, він 20 числа, тобто вчора продублював цей лист про погодження", – наголосив Клименко.

Водночас, у Верховній Раді депутати зареєстрували проект закону про економічне бронювання від мобілізаці (реєстраційний номер 11331), який передбачає, що фізична особа-підприємець, яка бажає забронювати працівника, повинна мати дохід не менше 61,2 тисячі гривень на місяць та сплачувати за заброньованого працівника військовий збір у 20,4 тисячі гривень.

Ннародний депутат від Слуги народу, голова комітету парламенту з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха заявив, що бізнес має великий запит на економічне бронювання. Це буде додатковим інструментом, паралельним до існуючого процесу бронювання.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст