Головна Блог Новини Головний люстратор України Козаченко пішла у відставку

Головний люстратор України Козаченко пішла у відставку

22.11.2016
Переглядів : 1217

21 листопада глава департаменту люстрації Мін'юсту Тетяна Козаченко заявила про те, що термін її роботи на цій посаді завершився.

Чиновниця заявила, що ввечері піде на Майдан, щоб зустрітися з тими для кого це важливо. "Саме цей день є останнім робочим днем ​​на державній службі - посади директора департаменту з питань люстрації Мін'юсту", - написала Козаченко, додавши, що для неї символічно піти саме в день Революції гідності, щоб стримати слово і бути гідним і вільним.

Екс-люстратор подякувала тим, хто докладає зусиль щодо підтримки інституту очищення влади.

Згадайте новину: Козаченко: У нас люди не знають, що офшор - це легальний інструмент

Нагадаємо, що головна люстраторша України не отримає нову роботу за власним законом. Раніше вона заявила, що скоро закінчуються її 2 роки на державній службі і постає питання про пошук нової роботи. "Я декларувала, що готова піти на державну службу і посвітити тільки служінню державі 2 роки, як службі в армії. 2 роки скоро закінчуються. Скоро Вища кваліфікаційна комісія суддів обиратиме суддів Верховного суду і апеляційних судів. І контролювати це буде громадська рада.

Вспомните новость: В Украине люстрированы почти 1 тыс. человек, в т. ч. 40 судей, - Минюст

У такому органі я бачила б свою громадську діяльність в осяжному майбутньому. І в принципі я повинна всі шанси увійти до цієї Ради. Але заборонено бути членом Ради чесноти особі, яка за останні 5 років було на державній службі ", - заявляла Козаченко.

21 листопада на Майдані почалися зіткнення учасників мітингу націоналістів "Марш революції" і поліції. Поліція намагається перешкодити проносу шин. Але кілька радикалів все-таки змогли це зробити. Поліцейські хапають "шіноносцев" за ноги.

Департамент з питань люстрації звітує про 2 роки люстрації в Україні

ЗВІТ про результати збору та узагальнення інформації щодо реалізації Закону України «Про очищення влади» протягом двох років

Додаток до Звіту у таблицях.

Звіт про результати збору та узагальнення інформації про реалізацію Закону України «Про очищення влади» впродовж 2 років, підготовлений Департаментом з питань люстрації, дає відповідь на запитання, яким чином виконувався Закон, які досягнення та порушення мали місце.

16 жовтня 2014 року вступив в дію, підписаний Президентом України Петром Порошенком, Закон України «Про очищення влади».

Інтерв'ю: Тетяна Козаченко: Люстрація спрацювала на 98%, але є ганебні випадки її ігнорування у ГПУ, ДФС і АП

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст