Головна Блог Новини Голова ВАСУ Олександр Нечитайло склав свої повноваження

Голова ВАСУ Олександр Нечитайло склав свої повноваження

27.03.2015
Автор:
Переглядів : 1886

Відповідно до ст. 20 ЗУ «Про судоустрій та статус суддів» голова Вищого адміністративного суду України Олександр Нечитайло написав заяву про складання повноважень і сьогодні збори суддів ВАСУ цю заяву взяли до відома. Разом із Нечитайлом повноваження також склад перший заступник голови ВАСУ Михайло Смокович. Тимчасово до обрання зборами суддів нового голови ВАСУ обов‘язки голови буде виконувати інший заступник Дмитро Ліпський.

Згідно змін внесених до ЗУ «Про судоустрій та статус суддів» 8 квітня 2014 року голова ВАСУ обирається строком на один рік, таким чином строк перебування Нечитайла на посаді закінчується в червні 2015 року. Саме відсутністю часу для організації роботи ВАСУ, пояснив суддя Нечитайло свою заяву про складання повноважень.

Цікаво, що сам суддя Нечитайло розглядає можливість свого обрання на посаду голови ВАСУ повторно, якщо його кандидатуру висунуть інші судді на цю посаду, проте його самовисування не відбудеться.

Збори суддів з питання обрання голови ВАСУ призначено на понеділок 30 березня 2015р.

Згадайте новину: Нечитайло О. М. призначено головою Вищого адміністративного суду України

Вибори голови Вищого адміністративного суду України: питання не вирішене

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст