Головна Блог Новини ЖІНОЧА ЗРАДА – НЕ ПРИВІД ПРИСУДЖУВАТИ ДІТЕЙ ЧОЛОВІКОВІ ПІСЛЯ РОЗЛУЧЕННЯ (Бабаєва проти Азербайджану)

ЖІНОЧА ЗРАДА – НЕ ПРИВІД ПРИСУДЖУВАТИ ДІТЕЙ ЧОЛОВІКОВІ ПІСЛЯ РОЗЛУЧЕННЯ (Бабаєва проти Азербайджану)

11.02.2020
Переглядів : 3270

Громадянка Азербайджану Ламан Бабаєва ініціювала шлюборозлучний процес. Суд, який розглядав справу, надав чоловікові опіку над двома дітьми подружжя. Рішення було засноване переважно на тому факту, що жінка раніше мала позашлюбні стосунки, а відтак її дії були «несумісними з моральними нормами».

Пані Бабаєва оскаржувала це рішення на тій підставі, що суд не врахував висновки Комісії з питань опіки та піклування, яка не заперечувала можливість її опіки над дітьми. Але апеляція і касація були відхилені.

Тоді вона звернулася до Європейського суду з прав людини, передає інформаційний ресурс «ECHR. Ukrainian Aspect».

Посилаючись, зокрема, на статтю 8 (право на повагу до приватного та сімейного життя) Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, пані Бабаєва оскаржувала призначення судом опіки над дітьми на користь батька.

Суд у Страсбурзі констатував факт порушення статті 8 Конвенції та присудив відшкодування моральної шкоди на рівні 4,5 тис. євро.

Згадайте новину: Нездатність влади подолати опір матері спілкуванню дитини з батьком ЄСПЛ оцінив у € 12 тис.

З релізом мовою оригіналу можна ознайомитися за посиланням.

Прес-реліз,
виданий Секретарем Суду
ЄСПЛ, 036 (2020)
30.01.2020

Бабаєва проти Азербайджану (№ 57724/11)

Заявник, Laman Feruz gizi Babayeva, є громадянкою Азербайджану, яка народилася в 1981 році і проживає в м. Гянджа (Азербайджан).

Справа стосувалася судів, які надали опіку над її дітьми колишньому чоловікові після того, як виявили, що вона мала позашлюбні стосунки.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст