Головна Блог Новини Генпрокурор Луценко заявив, що "Укртелеком" був приватизований фактично безкоштовно

Генпрокурор Луценко заявив, що "Укртелеком" був приватизований фактично безкоштовно

14.09.2016
Переглядів : 2046

Про це в ефірі 24 каналу розповів генеральний прокурор України Юрій Луценко.

За його словами, компанія з Кіпру заплатила декілька сотень мільйонів гривень за купівлю “Укртелекому”.

“Потім під заставу телекомунікаційної компанії було взято кредит в одному з державних банків України. Пізніше, гроші вивели на цю ж кіпрську компанію”, – розповів Луценко.

“Тобто, фактично, “Укртелеком” дістався зловмисникам безкоштовно”, – сказав генпрокурор.

Луценко додав, що щойно Кіпр повідомить, хто бенефіціар цієї офшорної компанії, цією людиною обов’язково займеться Генпрокуратура.

Читайте статтю: Власники і користувачі домену, доменного імені, веб-сайту в інтернет-відносинах та у судовій практиці

Як повідомлялося, найбільший український оператор фіксованого зв’язку “Укртелеком” у січні-березні 2016 року отримав близько 100 млн грн чистого прибутку проти 165,5 млн грн чистого збитку за аналогічний період 2015 року.

“Укртелеком” – найбільший оператор фіксованого зв’язку України, компанія також є лідером ринку широкосмугового доступу в Інтернет (понад 1,6 млн користувачів).

Нагадаємо, що в конкурсі з приватизації “Укртелекому” в 2011 році брала участь всього одна організація (інвестиційний фонд EPIC), яка купила компанію за 10,5 млрд грн. Через рік вона перепродала “Укртелеком” компанії СКМ Ріната Ахметова.

Джерело: Економічна Правда

Згадайте новину: Microsoft розмістив облігації на $20 мільярдів для покупки соцмережі LinkedIn

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст