Головна Блог Новини Електронних повісток без ухвалення закону не буде - Міноборони

Електронних повісток без ухвалення закону не буде - Міноборони

23.06.2024
Переглядів : 522

Впровадження електронних повісток для військовозобов’язаних можливо лише після ухвалення відповідного закону, а зараз ще «немає навіть предмета такої розмови».

Про це в інтерв’ю NV заявила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко, передає Укрінформ.

«Якщо буде прийняте відповідне законодавство, буде здійснене відповідне доручення, ми з командою візьмемо це в роботу, проаналізуємо цю можливість технічно і надамо відповідь, яким чином і в які строки ми можемо це зробити. Зараз поки що немає навіть предмета такої розмови, немає жодного положення в чинному законодавстві», - зазначила вона.

Згадайте новину: Яка єдина умова, за якої чоловіки можуть не брати повістку від ТЦК

Відповідаючи на запитання, чи розглядається можливість оформлення відстрочки онлайн, заступниця міністра заявила, що Міноборони налагодило взаємодії із вісьмома держреєстрами, щоб автоматично зберігати інформацію про військовозобов'язаних. За її словами, у їхніх планах є ще більше взаємодій з іншими базами даних.

«Ми вважаємо, що в деяких кейсах відстрочка має надаватись автоматично, без походу до ТЦК, без збору папірців, наприклад, людям з інвалідністю чи батькам трьох дітей. Адже ці дані вже є у держави в тому чи іншому вигляді. Наприклад, родинні зв’язки, зв’язок між батьком, матір'ю і дітьми є в Державному реєстрі актів цивільного стану. І вже зараз в нас з цим реєстром є взаємодія», - зазначила Черногоренко.

Згадайте новину: Військово-обліковий документ через QR-код і дистанційне виправлення помилок — у застосунку Резерв+ зʼявилися нові функції

Також, у застосунку «Резерв+» планується запровадити нові функції, серед яких — онлайн-рекрутинг громадян і навчання для військовозобов'язаних.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст