Головна Блог Новини Ельдорадо програло справу майже на 150 млн грн проти банку Михайлівський

Ельдорадо програло справу майже на 150 млн грн проти банку Михайлівський

26.06.2018
Переглядів : 1290

Касаційний суд у складі Верховного суду визнав законними позовні вимоги банку Михайлівський про стягнення з лізингової компанії Ельдорадо кредитної заборгованісті у розмірі 147,2 млн грн. Як повідомляє biz.nv.ua, про це повідомили у прес-службі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).

Отримані в межах судового провадження кошти будуть використані для задоволення вимог кредиторів банку.

Зазначається, що напередодні введення в банк тимчасової адміністрації зобов'язання компанії були погашені без сплати реальних коштів, виключно проведенням бухгалтерських проводок.

Вспомнмите новость: Гражданин Дании проиграл суд против бобров

Крім того, уповноважена особа Фонду гарантування відповідно до законодавства встановила, що ця угода є нікчемною.

Однак банк звернувся до Господарського суду Києва з позовною заявою проти лізингової компанії Ельдорадо про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Господарський суд Києва 12 грудня 2017 року задовольнив позовні вимоги банку в повному обсязі.

Київський апеляційний господарський суд виніс постанову від 2 квітня 2018 року, яким апеляційна скарга компанії залишена без задоволення, а рішення Господарського суду Києва без змін.

Касаційний суд в складі Верховного суду вказав, що рішення Господарського суду Києва і постанова Київського апеляційного господарського суду - законні.

Таким чином, суд визнав дії колишніх посадових осіб банку та позичальників, які були пов'язаними з власниками банку особами, такими, що не відповідають вимогам законодавства України.


За даними держреєстру, засновниками Ельдорадо є кіпрська компанія Потнеф Ентерпрайзис Лімітед і Дієса (власник мережі магазинів побутової техніки та електроніки Ельдорадо). Бенефіціар компанії Екосіпан, єдиний акціонер банку, Віктор Поліщук у 2013 році публічно підтверджував інформацію про придбання мережі Ельдорадо.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст