Головна Блог Новини Єльченко закликав ООН відреагувати на невиконання РФ рішень Міжнародного суду

Єльченко закликав ООН відреагувати на невиконання РФ рішень Міжнародного суду

27.10.2017
Переглядів : 1767

Україна розпочала провадження проти Росії в Міжнародному судді щодо застосування Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму

ООН має відреагувати на невиконання РФ рішень Міжнародного суду щодо ситуації з правами національних меншин в окупованому Криму та знайти спосіб примусити агресора слідувати цим рішенням й міжнародним зобов'язанням.

На цьому наголосив у четвер під час засідання ГА ООН постійний представник України при Організації Володимир Єльченко.

Вспомните новость: "Блакитні шоломи": що треба знати про миротворчі місії ООН

«Невиконання рішень Міжнародного суду визнається як міжнародно-протиправне діяння та порушення зобов'язань за договором, а також обов'язків, встановлених міжнародним правом. Ми вважаємо, що випадки невиконання рішень Міжнародного суду повинні бути ретельно вивчені системою ООН, щоб зрештою знайти спосіб примусити держави добросовісно виконувати ці рішення», - заявив представник України.

При цьому, він звернув увагу, що міжнародна Конференція в Сан-Франциско обговорювала можливість визнання «актом агресії« відмову від виконання країнами рішень Міжнародного суду ООН.

Він нагадав, що Україна розпочала провадження проти Росії в Міжнародному судді щодо застосування Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. 19 квітня Суд видав розпорядження, визначивши тимчасові заходи в цій справі.

У цьому переліку, зокрема, йшлося про необхідність припинити обмеження для кримськотатарської спільноти щодо їхніх представницьких інститутів, у тому числі Меджліса, а також забезпечити право громадянам України вивчати українську мову. Крім того, суд наказав утримуватися від будь-яких дій, що можуть загострити судовий спір або ускладнити його рішення.

Вспомните новость: Совбез ООН: уничтожение культурного наследия может составлять военное преступление

Єльченко нагадав висновки останньої доповіді ООН по Криму, у якій констатується погіршення ситуації з правами людини на півострові.

«Як ми бачимо, через шість місяців Російська Федерація досі ігнорує свій обов'язок виконувати всі елементи розпорядження Суду», - підсумував український представник.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст