Головна Блог Новини «Є люди з юридичним дипломом, а є юристи. Останніх стає дедалі менше»

«Є люди з юридичним дипломом, а є юристи. Останніх стає дедалі менше»

18.03.2017
Переглядів : 2408

Світлана Романова, директор з правового забезпечення ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ», відверто розповіла про свій кар’єрний шлях, принципи роботи, життєві переконання, а також – поділилась рецептом успіху в юриспруденції.

- Пані Світлано, розкажіть, чому Ви обрали саме професію юриста?

- В нашій родині ніколи не було юристів. Не було навіть людей, які працювали б у сфері, близькій до юриспруденції. Якщо чесно, моє дитяче захоплення детективами дало свій результат. Насправді, я хотіла стати патологоанатомом! Я навчалася у школі гуманітарного напрямку, непогано володіла англійською, закінчила навчання із золотою медаллю. Одночасно подала документи до двох гуманітарних ВНЗ – Київського інституту міжнародних відносин та Києво-Могилянської академії. Уявіть моє щастя – мене прийняли до обидвох! Я і досі вважаю, що мені просто пощастило, оскільки серед абітурієнтів було багато талановитих хлопців і дівчат.

Вспомните новость: ТОП-10 книг о бизнесе и успехе, которые должен прочитать каждый

На той момент у Києво-Могилянській академії не було юридичного факультету, а лише гуманітарні напрямки (культурологія, соціально-політичний тощо). З іншого боку, факультет міжнародного права Інституту міжнародних відносин здавався для дівчини з периферії чимось схожим на мрію. Тому деякий час я не могла визначитися і намагалася навчатися в обох ВНЗ.

Це зараз дорослою я розумію, що потрібно обирати щось одне та докладати зусиль, йдучи обраним шляхом. А тоді (у 17 років) здавалося, що мені все під силу. Але я швидко це зрозуміла, тому вже після першого курсу залишила Києво-Могилянську академію.

- Яким було ваше перше місце роботи?

Працювати я почала з 2-го курсу. Це було не за покликом душі, просто потрібно було йти працювати, щоб якось себе утримувати. Жила я тоді в гуртожитку, батьки були далеко. Я звернулася за допомогою до одного з викладачів (дякую Валентину Миколайовичу Хоніну) і через деякий час отримала номер телефона потенційного роботодавця з коментарем, що цей телефон – лише перепустка на інтерв’ю, а далі все залежить від мене.

Мені пощастило, оскільки мене взяли до юридичного відділу банку. Це сьогодні випускники одразу хочуть бути юристами, робити складні й цікаві проекти, мати зручний офіс, комфортні меблі та сучасний комп’ютер. У мене ж на той час не було навіть свого робочого місця, я сиділа на підвіконні та чекала, коли мені дадуть чергове доручення. Однак я була щаслива! Зовсім не важливо було те, що мої основні обов’язки полягали у надсиланні факсів та копіюванні документів.

Вспомните новость: Список востребованных профессий в 2017 году

Всі давно звикли, що законодавча база ЛІГА оновлюється через Інтернет. Зараз все комп’ютеризовано. А раніше раз на тиждень потрібно було їхати на вулицю Грушевського в офіс ЛІГИ з набором дискет, на які там завантажували останні зміни до законодавства. Потім я поверталася на роботу й оновлювала всім базу. Наступним рівнем довіри до мене як до співробітника були переклади з англійської. Особливо урочистими для мене були моменти, коли начальник дозволяв сісти за його комп’ютер і надрукувати листа чи скласти простий договір.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст