Головна Блог Новини До Держпраці надійшло більше 2,7 тисячі скарг про невиплату мінімальної зарплати

До Держпраці надійшло більше 2,7 тисячі скарг про невиплату мінімальної зарплати

20.06.2017
Переглядів : 1093

Селекторна нарада щодо виконання рішень, спрямованих на підвищення з 1 січня 2017 р. мінімальної заробітної плати до 3200 грн, та постанови Кабінету Міністрів України щодо виплати громадянам невикористаних сум житлових субсидій відбулася за участю Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка, Міністра соціальної політики України Андрія Реви, Голови Держпраці Романа Чернеги, а також голів обласних держадміністрації, керівників територіальних органів Державної фіскальної служби, Держпраці, Пенсійного фонду.

Читайте статтю: Оскарження постанов про накладення штрафів Держпраці: аналіз найсвіжішої судової практики

Під час наради Міністр соціальної політики Андрій Рева зазначив, що Уряд поставив за мету досягнути повної детінізації ринку праці, і сьогодні усі необхідні для цього повноваження у місцевих органів влади є. Саме місцева влада має бути зацікавлена у виході бізнесу з тіні, «адже це прямо стосується наповнення місцевих бюджетів, до яких зараховується 75 відсотків надходжень податку на доходи від фізичних осіб», – заявив Міністр.

За його словами, сьогодні у місцевої влади є широкий інструментарій впливу на тих недобросовісних роботодавців, які обкрадають громаду, обкрадають своїх працівників і при цьому спекулюють складною економічною ситуацією та тиском на бізнес.

«Ті, хто порушують Закон, повинні відчути свою відповідальність. Тому нагадую, що штраф за порушення трудового законодавства передбачений у розмірі до 96 тисяч гривень, а за перешкоджання роботі інспектора штраф становить 320 тисяч гривень. Штрафувати заради надходжень до бюджету не є самоціллю, але держава повинна забезпечувати дотримання законних прав працівників, пенсіонерів та надходження фінансового ресурсу від підприємницької діяльності до територіальних громад», – наголосив Андрій Рева.

Згадайте новину: Мораторій на проведення перевірок на діяльність Держпраці не поширюється

Голова Держпраці Роман Чернега зазначив, що Державна служба України з питань праці отримала понад 2,7 тисячі скарг щодо недотримання роботодавцями виплати мінімальної зарплати.

«З цієї кількості було розглянуто 1 861 скаргу, надані роз’яснення, проведені перевірки. Було перевірено 4 381 роботодавця. Найбільша кількість працівників, яким виплачена заробітна плата у розмірі меншому за мінімальну заробітну плату, спостерігається у сферах торгівлі (14 працівників) та освіти (11 працівників). Держпраці постійно співпрацює з органами ДФС та Пенсійного фонду щодо обміну інформацією про порушення виплати мінімального розміру заробітної плати», – наголосив Роман Чернега.

Джерело: Державна служба України з питань праці

Користуйтесь консультацією: Перевірки Держпраці

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст