Головна Блог Новини Для тебе платник податку! Ексголова Апеляційного суду Києва Чернушенко відсудив мільйон у держави після закриття справи

Для тебе платник податку! Ексголова Апеляційного суду Києва Чернушенко відсудив мільйон у держави після закриття справи

08.10.2021
Автор:
Переглядів : 4751

Ексголові Апеляційного суду Києва Антонові Чернушенку присудили 990 тисяч гривень відшкодування з державного бюджету.

Про це інформує «Судовий репортер» з посиланням на рішення від 17 вересня.

Половину цієї суми — 500 тисяч гривень — складає моральна шкода. 435 тисяч гривень — компенсація за прострочені талони на пальне.

19 червня 2015-го під час обшуку в кабінеті Чернушенка в Апеляційному суді Києва вилучено талони на пальне. Їх повернули йому тільки в серпні 2020 року, коли вони вже були недійсні. Суд стягнув відшкодування, виходячи із середньої ціни літри пального на момент вилучення талонів.

Ще 55 тисяч гривень — це зарплата судді Чернушенка за два місяці його відсторонення від посади влітку 2015-го. З вересня він начебто уже перестав з’являтися на роботу і рішення про його подальше відсторонення не приймалося. Суд відмовився стягувати Чернушенку зарплату за період аж до грудня 2020-го.

Згадайте новину: Екс-голову Апеляційного суду Чернушенка через три роки таки звільняють за прогули

Вимоги Чернушенка були більшими. Свої моральні страждання він оцінив у 13, 7 мільйона гривень. Крім того, хотів стягнути 750 тисяч витрат на правову допомогу, в тому числі, послуги двох своїх адвокатів. Але суд не побачив жодних підтверджень таких витрат і сплати будь-яких коштів за правову допомогу, тому взагалі нічого не стягнув у цій частині.

Представники Офісу генпрокурора заперечували проти цього позову, кажучи, що Чернушенко сам винуватий у такому тривалому розслідуванні, оскільки переховувався від правоохоронних органів.

Коли саме Чернушенко повернувся в України і чи мешкає тут зараз точно невідомо, бо в суді його представляв адвокат. Хоча у серпні минулого року екссуддя брав участь у судовому засіданні зі своїм захисником, коли йшлося про повернення речей вилучених із його службового кабінету, а також сауни. Зокрема, із сауни, серед іншого, вилучено ухвали голови Апеляційного суду міста Києва Чернушенка про надання дозволу на проведення негласних слідчих розшукових дій.

Нагадаємо, що в червні 2015-го Чернушенку вручили повідомлення про підозру у незаконному втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу суду.

2 липня 2015 року слідчий Дмитро Сус оголосив Чернушенка в розшук.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст