Головна Блог Новини Дивно але в «цьому випадку» прокурора Печерського району м. Києва Олександра Авдєєнка звільненого за погану службу НЕ поновили на посаді. Можуть, коли хочуть…

Дивно але в «цьому випадку» прокурора Печерського району м. Києва Олександра Авдєєнка звільненого за погану службу НЕ поновили на посаді. Можуть, коли хочуть…

11.07.2019
Автор:
Переглядів : 2398

Окружний адмінсуд Києва відмовився скасовувати наказ Генпрокуратури про звільнення Олександра Авдєєнка з посади керівника Київської місцевої прокуратури № 6.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу від 3 липня.

ГПУ звільнила прокурора 26 грудня 2018 через неналежне виконання посадових обов’язків.

Авдєєнко вважає, що звільнення стало проявом помсти з боку прокурора міста Києва Романа Говди, який проігнорував факт непритягнення його до дисциплінарної відповідальності і не дочекавшись кінцевої дати усунення недоліків, ініціював подання до Ради прокурорів України про звільнення з посади. У 2015 році Авдєєнко і Говда змагалися за посаду керівника Київської місцевої прокуратури № 6 (Печерського району). Тоді переміг Авдєєнко, який тепер вважає, що Говда помстився йому за поразку.

За кілька днів до свого звільнення він надсилав заперечення і отримав від заступника Говди відповідь начебто в образливому стилі, з явним порушенням вимог Кодексу професійної етики та поведінки, зокрема, щодо безглуздості заперечень, нерозуміння ролі керівника, про свою некомпетентність і неможливість «вичленять головне та другорядне».

Перевірка прокуратури Києва показала, що за шість місяців 2018 року відсоток нерозкритих злочинів у Печерському районі був найбільший по місту та складав 84,1%. В той же час рівень розкриття злочинів став найменший по місту – 15,9 %, тоді як середній по місту – 23 %, а за підозрами показник найменший по місту – 19,2%. За рівнем злочинності на 10 тис. населення район зайняв друге місце по Києву, хоча Печерський район найменший за площею та кількістю населення).

Згадайте новину: О-ба-на! Суд застосував привід до судді Солом’янського суду Сергія Зінченка, який ігнорував повістки ГПУ!

Крім того, в прокуратурі Печерського району були перекручені і завищені статистичні дані про скерування обвинувальних актів до суду. Авдєєнко пояснював, що перебував у відпустці та на лікарняному і звіти не підписував та не перевіряв.

Звільнений прокурор доводив, що кількість обвинувальних актів, переданих до суду, начебто збільшилась на 26%. Але такий показник виник за рахунок справ про замахи та некваліфіковані крадіжки, скоєні в умовах очевидності, тілесних ушкоджень, підроблення документів, тобто злочинів, де в переважній більшості особа злочинця відома вже на момент внесення відомостей до ЄРДР. У прокуратурі Києва повідомили, що в цей же час складні справи належним чином не розслідувалися, відсутні результати з протидії злочинам у бюджетній, земельній сферах, заволодіння комунальним майном, вчинені у складі організованих груп та злочинних організацій.

Були проігноровані вимоги прокуратури міста щодо активізації розслідування у справах, пов’язаних з використанням бюджетних коштів на ремонт автомобільних доріг. У кримінальному проваджені № 12015100060006671 за фактом розтрати службовими особами КП «Київавтодор» майна на суму 101 тис. грн слідство не проводиться, відповідні експертизи не призначено.

Перевірка також з’ясувала, що процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у багатьох справах практично не здійснюється або є неефективним та полягає у надані шаблонних вказівок, які не сприяють активізації слідства.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст