Головна Блог Новини Дивно, але ексслідчий ГПУ Сус все ж таки отримав 9 років колонії. Проте може ще втекти...

Дивно, але ексслідчий ГПУ Сус все ж таки отримав 9 років колонії. Проте може ще втекти...

31.01.2023
Переглядів : 1706

Вищий антикорупційний суд 31 січня оголосив вирок колишньому посадовцю Генпрокуратури Дмитру Сусу.

Про це повідомляє «Судовий репортер».

За сукупністю злочинів призначено 9 років позбавлення волі із забороною на 3 роки обіймати посади в судах, правоохоронних органах і адвокатури, а також конфіскацією усього майна.

Суд не задовольнив клопотання прокурора про негайне взяття обвинуваченого під варту. До набрання вироком законної сили Сус залишатиметься на волі і стосовно діє раніше визначений запобіжний захід у вигляді застави.

31 січня суд, користуючись можливістю воєнного стану оголосив лише резолютивну частину вироку.

Нагадаємо, що в Генпрокуратурі Сус працював слідчим, а згодом заступником начальника Департаменту з розслідування та нагляду у кримінальних провадженнях у сфері державної служби і власності ГПУ

За версією обвинувачення, Сус заволодів грошима та іншим майно, вилученим при обшуку в нелегальних гральних закладах.

16.01.2016 в період з 1.00 до 9.35 під час обшуку в ресторані «Царь» та готелі «Дружба» на бульварі Дружби народів Сус відшукав та вилучив 9 025 доларів, 54 878 грн і 137 782 грн. У подальшому вказані грошові кошти колишній слідчий начебто не облікував і привласнив.

Також, за версією НАБУ, Сусом привласнено 8 600 грн., які вилучено 20.01.2016 за результатами обшуку в Києві по вул. Володимирська.

15.04.2016 під час обшуку в ресторані по вул. Набережно-Печерська дорога,5 Сус вилучив відеореєстратор невстановленої марки, моделі та вартості, з якого начебто вийняв жорсткий диск і узяв собі і потім використовував для прихованої відеофіксації у власному кабінеті.

30.10.2016 у м. Києві за посередництвом невстановленої фізичної особи Сус за 10 тис. доларів нібито продав гральні автомати, чотири столи для гри в рулетку, сім столів для гри в покер, ігровий стіл на ніжках, п’ятнадцять барних стільців, металеву статую жінки та інші речі, раніше вилучені на обшуках в Білій Церкві.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст