Головна Блог Новини "Чорний переділ", рекордний вік на президентській посаді і день народження за $1 млн. Чим відомий Роберт Мугабе

"Чорний переділ", рекордний вік на президентській посаді і день народження за $1 млн. Чим відомий Роберт Мугабе

16.11.2017
Переглядів : 1466

15 листопада стало відомо про захоплення військовими влади в Зімбабве і взяття під арешт 93-річного президента цієї країни Роберта Мугабе і його дружини Грейс.

Криза почалася після того, як 6 листопада 2017 року Мугабе відправив у відставку віце-президента Еммерсона Мнангагву, якого тривалий час вважали його наступником. Повідомлялося також про переслідування близько 100 урядових чиновників, яких звинуватили в підтримці колишнього віце-президента.

Перед арештом Мугабе військові висунули йому ультиматум, зажадавши припинити чистки, але президент не став на нього відповідати. В результаті військові почали активні дії, ввівши в столицю країни Хараре танки і захопивши телерадіокомпанію.

НВ згадує, чим відомий президент Зімбабве, що правив країною 37 років.

Вспомните новость: В Таиланде умер король Пхумипон Адульядет, который сидел на троне 70 лет - это рекорд среди современных монархов

Найстаріший чинний президент

Найбільшою особливістю Роберта Мугабе, що кидається в очі, є його рекордний для чинного президента вік. Мугабе народився в далекому 1924 році і пройшов довгий шлях від шкільного вчителя до національного героя і потім до жорсткого диктатора. 10 років з 1964 до 1974 він провів в ув'язненні.

Починаючи з 2007 року в пресі з'являлися повідомлення про онкологічне захворювання Роберта Мугабе. Сайт WikiLeaks писав, що у нього рак гортані і він проходить лікування в Сінгапурі.

Проте, офіційно онкологічне захворювання Роберта Мугабе ніколи не підтверджувалося, а в липні 2017 року Мугабе заявив, що не збирається йти у відставку і похвалився хорошим самопочуттям.

"Чорний переділ"

Мугабе підтримав у Зімбабве так званий "чорний переділ" – захоплення земель білих фермерів чорними безземельними селянами.

У підсумку більшість білих фермерів, що забезпечували Зімбабве продовольством, втекли з країни, яка через це зіткнулася з гострою економічною кризою і гіперінфяцією. Рекордна гіперінфляція призвела до того, що зімбабвійський долар був виведений з обігу.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст