Головна Блог Новини Чому Резерв+ не ліквідував черги в ТЦК і як не отримати гігантський штраф

Чому Резерв+ не ліквідував черги в ТЦК і як не отримати гігантський штраф

29.05.2024
Переглядів : 20428

Понад мільйон військовозобов"язаних оновили наразі свої дані у мобільному застосунку "Резерв+". Це дані Міноборони станом на 24 травня.

І це – свого роду рекорд. Бо понад 40 тисяч зробили це через ЦНАПи. І лише 22 тисячі таки пішли в ТЦК. У перші дні у застосунку "Резерв+" реєструвалися військовослужбовці. Хоча їм цього робити не треба, для них розробляють окремий продукт – "АРМІЯ+".

То як пройшов перший тиждень дії закону про мобілізацію? Чи запрацювали електронні черги і чи зникли живі? І чому все-таки потрібно регулярно перевіряти свої поштові скриньки? Про це йдеться в сюжеті ТСН.Тиждень.

07:30 ранку і знайома картина біля одного з ТЦК столиці – чоловіки записуються в чергу

Згодом до чоловіків виходить працівник ТЦК, каже ставати у 4 черги. Але як саме, зрозуміли не всі.

Електронна черга в ТЦК запрацювала в тестовому режимі теж із 18 травня. Чоловіки кажуть, працює. Зареєструватися просто – по QR-коду або загугливши є-черга в ТЦК.

"Тут я прийшов, порушив комендантську годину, був 04:45. Був першим у списку. Зараз яким я буду, не знаю. Буває, поліція привозить ухилянтів, вони йдуть без черги, це знов все ламає. В поліклініці, де проходив ВЛК, так само черга збивається, коли привозять ухилянтів", – розповідає один із відвідувачів.

Біля іншого ТЦК Києва людей у кілька разів більше. На око – 150. Тут і нерви і крики. Не зрозуміло, хто іде першим – з електронної черги чи з живої.

Згадайте новину: Додаткова умова про відстрочку у вигляді висновку ЛКК про постійний догляд – реальність?

Ситуація у ЦНАПах

А що ж у ЦНАПах? Через них оновили свої дані близько 45 тисяч осіб.

"Процес триває хвилин 7-10 – це дуже швидко. І хвилин 10 треба зачекати, щоб актуалізувалися дані і згенерувався системою витяг", – каже директорка департаменту Центру надання адмінпослуг Наталя Шамрай.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст