Головна Блог Новини Чоловік отримав повістку і написав заяву про відмову від мобілізації - отрима вирок

Чоловік отримав повістку і написав заяву про відмову від мобілізації - отрима вирок

05.07.2024
Переглядів : 2144

На суді чоловік провину визнав частково.

У Харкові до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте написав заяву про відмову від мобілізації.

Про це йдеться у вироку Київського районного суду міста Харкова.

За даними суду, чоловік у вересні 2023 року пройшов ВЛК, яка визнала його придатним до військової служби. Тоді ж йому дали повістку на відправлення до частини, проте чоловік написав заяву про відмову від мобілізації.

Згадайте новину: ВС роз'яснив, за яких умов ухилянта можна звільнити від відбування покарання з випробуванням ( справа №596/801/23.)

На суді чоловік провину визнав частково. Він заявив, що вважає себе непридатним до служби в армії, у нього хворі батьки і він єдиний утримує сім'ю.

У висновку ВЛК у чоловіка встановлено діагноз "міопія" слабкого ступеня, проте таке захворювання не звільняє від мобілізації.

Суд визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ і засудив до 3 років позбавлення волі.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст