Головна Блог Новини Чи втече суддя – хабарник Любомир Головатюк з Господарського суду м. Києва ( відпустили під заставу 293 тис. грн.)?

Чи втече суддя – хабарник Любомир Головатюк з Господарського суду м. Києва ( відпустили під заставу 293 тис. грн.)?

29.01.2017
Автор:
Переглядів : 2928

Вища рада правосуддя відсторонила до 13 березня від посади суддю Господарського суду міста Київ Любомира Головатюка, якого підозрюють в отриманні хабара - 10 тис. дол.

Відповідним рішенням було частково задоволено клопотання Генпрокуратури.

"Вища рада правосуддя ухвалила відсторонити суддю від займаної посади на період досудового розслідування до 13 березня", - повідомила у коментарі Укрінформу прес-секретар відомства Оксана Лисенко.

Згадайте новину: Луценко докладывает: Судья хозяйственного суда г. Киева Любомир Головатюк задержан при получении взятки в 16 тыс. долларов!

Вона уточнила, що прокуратура просила відсторонити суддю до 20 березня - на 2 місяці з моменту направлення до ВРП відповідного клопотання.

У свою чергу прокурор Олександр Дьяченко під час розгляду питання відсторонення судді від посади повідомив, що Головатюк вніс 293 тис. гривень застави і вийшов з-під варти. Наразі суддя перебуває на лікарняному в клініці "Феофанія".

Прокурор просив заставу в 4 мільйони гривень, натомість адвокати наголошували, що Головатюк – чесний служитель Феміди і має проблеми зі здоров'ям, особливо ж після загадкового побиття, сліди котрого з'явилися після затримання правоохоронцями

Як повідомлялося, 12 січня правоохоронці затримали Головатюка під час отримання першої частини хабара розміром 10 тис. дол. Перед цим він вимагав у комерційної структури 16 тис. дол. за винесення суддями Київського апеляційного господарського суду та Вищого господарського суду України судових рішень на користь позивача.

Затримали суддю під час передачі другої частини коштів – 10 тисяч доларів. Якщо провину судді доведуть, йому загрожуватиме 8-річне ув'язнення.

Джерело: Укрінформ

НАГАДАЄМО: Декілька десятків активістів Майдану влаштували під стінами СБУ і Господарським судом Києва акцію під назвою «Звільнення суддів, причетних до привласнення «Межигір’я». Вони вимагали звільнити чотирьох суддів, які своїми рішеннями дозволили офшорним компаніям Віктора Януковича приватизувати скандальну резиденцію.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст