Головна Блог Новини Чи можуть чоловіків до 25 років можуть мобілізувати? - Веніславський

Чи можуть чоловіків до 25 років можуть мобілізувати? - Веніславський

24.06.2024
Переглядів : 1250

В Україні поки що не обговорюють зниження призовного віку до 20 років. При цьому частина чоловіків до 25 років таки підлягає мобілізації.

Про це у коментарі заявив член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський.

Зниження призовного віку

"Жодних обговорень у комітеті щодо зниження призовного віку до 20 років не проводилося. Говорити про зниження з 60 до 50, я думаю, теж передчасно і на даний момент таких підстав немає", - наголосив депутат.

Згадайте новину: Що робити, якщо вас силоміць забирають до ТЦК

Мобілізація до 25 років

Він також додав, що у віці від 18 до 25 років чоловіки можуть бути призовниками чи військовозобов'язаними. Якщо вони мають статус військовозобов'язаного - мобілізація можлива. У разі ж, якщо вони - призовники, їх мобілізувати не можуть.

Веніславський уточнив, що призовники - це ті чоловіки, які не служили у ЗСУ, не проходили ВЛК, не були визнані там придатними чи непридатними до служби та не мають військової кафедри.

При цьому, за словами нардепа, є три категорії військовозобов'язаних чоловіків віком до 25 років.

Перша категорія

Веніславський розповів, що перша категорія - військовозобов'язані, які проходили військову кафедру. Це, зокрема, стосується тих, хто закінчив виш у 23 роки, а в період з 2020 до 2022 року пройшов військову кафедру і є офіцером запасу.

Такі чоловіки, якщо не продовжують навчання на магістратурі, можуть бути мобілізованими до 25 років.

Згадайте новину: Кого з мобілізованих не направлятимуть на передову

Друга категорія

Військовозобов'язаними є й ті чоловіки, які відслужили строкову службу, наголосив нардеп.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст