Головна Блог Новини Бізнесмени в мантіях: Тандем Віктора Татькова та Артура Ємельянова

Бізнесмени в мантіях: Тандем Віктора Татькова та Артура Ємельянова

27.11.2018
Переглядів : 3937

Не секрет, що деякі судді служать не Феміді, а золотому тельцю. Але 10 років тому в Донецьку можна було, як то кажуть, взагалі не паритись, пише sud-report.org.ua

Тандем Віктора Татькова та Артура Ємельянова сформувався давно. На початку 2000-х Ємельянов був суддею і замголови Господарського суду Донецької області, а Татьков — головою Донецького апеляційного господарського. У суддів виникли спільні інтереси, в їх дружин з’явився спільний бізнес.

У 2010 році Татьков перебрався в столицю і очолив Вищий господарський суд. Слідом за ним вирушив і Ємельянов, який став головою Господарського суду Києва.

Їх підозрюють у втручанні в систему авторозподілу справ і тиск на суддів для прийняття потрібних рішень. Компанії, які втратили майно і визнані потерпілими, заявили цивільні позови на 535 млн грн. Незадовго до повідомлення про підозру Татьков виїхав за кордон начебто на лікування і з тих пір не повернувся. Його оголосили в розшук. Ємельянов залишався в Україні, але був відсторонений від посади судді ВГСУ. Тільки в липні 2018-го стало відомо про закінчення розслідування. Сьогодні Ємельянов і його захисники читають справу. Ймовірно, суд над Ємельяновим почнеться вже в наступному році.

Але зараз не про це, а про суддівський бізнес. Багатство — не гріх. Але своїми статками оточення Татькова і Ємельянова завдячує… судовим рішенням. Причому деякі з цих рішень особисто ухвалив суддя Ємельянов.

2007 рік. На підприємстві ЗАТ Трест «Донбастрансбуд» тривав корпоративний конфлікт. Акціонери по черзі кошмарили один одного через суд.

18 травня 2007 за заявою одного з аціонерів Госпсуд Донецької області заборонив проведення загальних зборів. Однак 1 червня вони все рівно відбулися. Інший акціонер «Трансбудінвестхолдинг» відреагувала зверненням до суду, повідомляючи, що участь у зборах брали представники акціонерів, які станом на цю дату вже померли. На зборах було прийнято рішення про надання органам управління товариства права відчуження майна. За заявою позивача суд арештував майно «Донбастрансбуду» і заборонив його відчуження.

15 вересня 2007 року “Трансбудінвестхолдинг” як акціонер самостійно організувало позачергові загальні збори ЗАТ Трест «Донбастрансбуд», на яких призначило на підприємстві своє керівництво. Всі рішення зборів від 1 червня року Госпосуд Донецької області 18 вересня 2007 р визнав недійсними. Спроби опонентів оскаржити альтернативні збори суд не задовольнив.

А вже 3 березня 2008 року нове керівництво ЗАТ Трест «Донбастрансбуд» передає пансіонат «Акація» площею 3017 кв.м. в оренду ТОВ «Перша академія розвитку» , власницею якої є Світлана Ємельянова, дружина тодішнього замголови Госпсуду Донецької області Артура Ємельянова.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст