Головна Блог Новини Австрійський вояж судді Ємельянова (розслідування)

Австрійський вояж судді Ємельянова (розслідування)

14.07.2017
Переглядів : 1569

Двоє відомих суддів часів Януковича – тодішній голова Вищого господарського суду України Віктор Татьков та його заступник Артур Ємельянов – ставали фігурантами численних журналістських розслідувань про втручання в роботу судів, корупцію та навіть рейдерство. Тепер за обох взялася й Генпрокуратура – вони проходять по одній кримінальній справі. Ось тільки Віктор Татьков уже втік за кордон. А Артур Ємельянов перебував на підписці про невиїзд. Аж допоки ми його нещодавно не зустріли у літаку на рейсі «Київ-Відень». Хто і чому зняв із судді під слідством обмеження на пересування та чи повернеться він до України?

Вспомните новость: 300 миллионов скандального судьи Емельянова "спас" банкир Дядечко

Аеропорт Відня, Австрія. Червень 2017 року. Артур Ємельянов, суддя Вищого господарського суду України, проходить реєстрацію.

Нічого незвичайного, якщо не враховувати, що раніше суд заборонив Ємельянову залишати межі Київської області. Суддя фігурує у справі за фактами втручання в діяльність судових органів, яку порушила Генпрокуратура.

Якщо є новини у цій справі, чому про це не відомо широкій громадськості?

«Це не просто суддя. Це один із тих двох суддів, які ще в часи Януковича вважалися архітекторами замовних суддівських рішень», – таку характеристику дав Ємельянову генпрокурор Юрій Луценко.

За президента Віктора Януковича Ємельянова перевели з Донецька і він очолив Господарський суд Києва, а потім став заступником голови Вищого господарського суду України. Одного року він задекларував 12 квартир і кілька будинків, але згодом більшість майна з його декларації зникла.

Сам Артур Ємельянов пояснював це розлученням: «У 2014 році я розлучився з дружиною. Після цього, відповідно до вимог оформлення декларації, я повинен був вказувати тільки те майно, яке належить мені та тим членам сім'ї, які зі мною проживають чи перебувають у родинних стосунках. Враховуючи, що 2 роки тому був розлучений, то майно, яке було її, з моєї декларації було викреслено».

Що ще відомо про цього суддю? В родини Ємельянова був спільний сумнівний бізнес із родиною нинішнього члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського. Разом вони володіли компанією ТОВ «Оздоровчий центр «Сесіль», яка у 2007 році отримала в оренду 7 гектарів заповідного лісу на Жуковому острові. Незаконність передачі землі згодом оскаржувала прокуратура.

Про цю історію суддя згадувати не любить: «Я не маю жодного стосунку до бізнесу Гречківського і ніколи не мав. Моя родина теж. В якийсь момент – у 2013 чи 2014 році – вона (дружина – ред.) справді була співзасновником, але потім вона долю продала».

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст