Головна Блог Новини АНТИРЕЙДЕРСЬКА КОМІСІЯ МІН’ЮСТУ ЗА 10 МІСЯЦІВ ЦЬОГО РОКУ ЗАДОВОЛЬНИЛА ПОНАД ПІВТИСЯЧІ СКАРГ

АНТИРЕЙДЕРСЬКА КОМІСІЯ МІН’ЮСТУ ЗА 10 МІСЯЦІВ ЦЬОГО РОКУ ЗАДОВОЛЬНИЛА ПОНАД ПІВТИСЯЧІ СКАРГ

16.11.2017
Переглядів : 1657

Комісія Мін’юсту з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації (так звана Антирейдерська комісія) за 10 місяців поточного року задовольнила понад півтисячі скарг, повернувши у власність громадян близько 6 тисяч земельних ділянок загальною площею більше 7,5 тисяч гектарів. Про це сказала Заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова.

Згадайте новину: Змінено ставки адміністративного збору за проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, юридичних осіб та ФОПів

«Антирейдерська комісія щодня займається відновленням прав юридичних і фізичних осіб. За 10 місяців цього року вона задовольнила 524 скарги. З них 226 скарг щодо земель, 215 — щодо об’єктів нерухомого майна, 83 — щодо реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Людям повернуто право власності на близько 6 тисяч земельних ділянок загальною площею понад 7,5 тисяч гектарів», - зазначила Олена Сукманова.

За її словами, у цьому році на рахунку комісії багато позитивних кейсів допомоги як окремим людям, так і підприємствам. Серед них, зокрема, повернення комісією киянам-інвесторам 52 квартир, які були відчужені рейдерським способом. «Комісія також задовольнила спільну скаргу 151 селянина з Кіровоградської області, земельні ділянки яких були незаконно перереєстровані, й таку ж скаргу від більш ніж 100 селян з Вінницької області. Законному власнику було повернуто універсам «Харків» (м.Київ). З допомогою комісії також була відбита рейдерська атака на ПАТ «Рижівський гранітний кар'єр» (Полтавська область), яка здійснювалась шляхом незаконної реєстрації зміни керівного складу підприємства. Окрім того, комісія частково вирішила одну з найгучніших рейдерських історій, повернувши 35% підприємства «Нива-2010» родині Трибиненків у с. Бережинка Кіровоградської області», - зазначила Заступник Міністра.

Користуйтеся консультаціэю: Деякі питання, що виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань

Одним із важливих досягнень Олена Сукманова назвала запровадження механізму автоматичного обміну даними між реєстром майнових прав і Держгеокадастром, який унеможливить реєстрацію подвійних договорів оренди землі, оскільки реєстратор просто фізично не зможе цього зробити. «Це технічне нововведення є черговим кроком Мін’юсту у боротьбі з рейдерами, які захоплюють агропідприємства. Воно звузить можливість для рейдерських захоплень, адже часто саме маючи на руках договір на вже орендовану ділянку рейдери починають атаку на фермерське господарство», - сказала Заступник Міністра.

Згадайте новину: Затверджено нові типові інформаційні картки адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб – підприємців

Джерело: Міністерство юстиції України

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст