Головна Блог Новини Антикорупційне бюро почало розслідування про отримання хабара співробітниками НАЗК

Антикорупційне бюро почало розслідування про отримання хабара співробітниками НАЗК

14.11.2017
Переглядів : 1184

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) відкрили справу за фактом можливого отримання співробітниками Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) хабара в особливо великих розмірах.

Про це повідомили у прес-службі НАБУ.

Згадайте новину: Хай живе Національне антикорупційне бюро України!

Передбачається, що співробітники НАЗК також займалися вимаганням. Не виключається також, що підозрювані чиновники могли діяти в складі організованої групи.

Згідно п. 1 примітки ст. 368 Кримінального кодексу України, неправомірною вигодою в особливо великому розмірі вважається хабар від 8500 грн.

Раніше керівник Департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя НАЗК Ганна Соломатіна звинуватила своє керівництво в фальсифікації перевірок е-декларацій держчиновників за вказівкою влади.

"Е-декларування використовується для покриття чиновників, лояльних до влади, розправи над неугодними і з метою особистого збагачення голови і членів НАЗК", - заявила вона.

9 листопада НАБУ допитало главу НАЗК Наталію Корчак у справі про покупку нею паркомісць і їх використанні для незадекларованих автомобілів.

10 листопада свекруха глави НАЗК закрила в своїй квартири детектива НАБУ після спроби її допитати.

Читайте статтю: Антикорупційне «провалля»: чи виправдовує НАБУ своє існування?

13 листопада Артем Ситник прийшов у відомство Корчак, після чого заявив про можливість свого арешту в зв'язку з антикорупційною діяльністю НАБУ.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст