Головна Блог Аналітична стаття Інтерв'ю Адвокат Масі Найєм: Україна сильно зміниться після війни. Дай Бог вижити, я дуже хочу бути частиною цієї України

Адвокат Масі Найєм: Україна сильно зміниться після війни. Дай Бог вижити, я дуже хочу бути частиною цієї України

20.06.2022
Переглядів : 2212

Протягом останніх років ім'я та прізвище Масі Найєма часто потрапляло в інформаційний простір.

Юридична компанія "Міллер", в якій Масі є одним із партнерів, захищає відомого активіста Сергія Стерненка, адвокатує у справі вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Найєм захищав колишню міністерку охорони здоров'я Уляну Супрун, журналіста Дениса Бігуса, надавав правову допомогу ветеранам війни з Росією і взагалі бере участь чи не в усіх резонансних юридичних протистояннях добра зі злом.

Історію родини доктора Найєма і його дітей, одним із яких є Масі, "Українська правда" розповідала минулого року.

У 2015 році Масі був мобілізований і став одним із небагатьох родичів відомих політиків (на той момент його брат був депутатом Верховної Ради – УП), який дійсно пішов воювати. У 2016 році Масі був демобілізований. А вже після початку повномасштабного вторгнення Росії Найєм знову став на захист держави: спершу в Києві, а згодом – на сході країни.

5 червня під час виконання бойового завдання Масі зазнав важкого поранення. І, здається, публічна хвиля підтримки та молитов у Фейсбуці та публікацій у ЗМІ була такою, що про це дізналась кожна людина в державі.

Ми зідзвонилися з Масі вранці 16 червня, коли лікарям вже вдалося стабілізувати його стан, щоб записати це інтерв'ю.

Про те, якими Масі Найєм бачить війну, себе на війні, Україну після війни та себе в цій Україні.

Я би хотів почати з величезної подяки лікарям, тому що те, що я зараз можу говорити взагалі – це завдяки їм. І величезна подяка тим, хто мене довіз побратимам, які мене змогли евакуювати. І моєму брату. Тому що без брата було б набагато важче. Брат взяв на себе все піклування. Завдяки цим людям я зараз живий.

– Як тебе було поранено? Як це сталося?

– Ми були на виконанні задачі. Там, де не мало бути мін – ми перевірили по мінних полях. Ми вже приїхали на місце, і так сталося, що машина підірвалася на декількох мінах.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст