Головна Блог Новини 11 міфів про медичну реформу, якими лякають пацієнтів

11 міфів про медичну реформу, якими лякають пацієнтів

01.11.2017
Переглядів : 2861

Роз'яснення щодо найпоширеніших побоювань українців та відвертих міфів про наслідки медичної реформи

Закони, якими в Україні на 27-у році незалежності запускається медична реформа, ще не вийшли зі стін Верховної Ради. Але в інформаційному просторі шириться інформація про нібито і дороговартісне лікування, і закриття лікарень, і навіть про геноцид українців, повідомляє ukrinform.ua

За всі ці роки, кожного разу, коли мова заходила про зміни в медицині, головним меседжем було – «потрібно більше коштів». На лікарні – більше коштів, на зарплати – більше коштів, на ліки – більше коштів. На жаль, дієвих рецептів (або сміливості) не тільки щодо того, де взяти це «більше коштів», а й як зробити так, щоб вони витрачалися саме на лікарні, зарплати й ліки – за більш ніж чверть століття не знайшлося. Власне, ті зміни, які пропонуються медичною реформою, і це визнає нинішня команда Міністерства охорони здоров'я, пропонувалися і вносилися в концепцію медреформи давно. Тепер напрацювання багатьох років і багатьох людей втілилися в закони.

Укрінформ публікує низку підготовлених Міністерством охорони здоров'я роз'яснень стосовно найпоширеніших побоювань українців та відвертих міфів про наслідки медичної реформи.

Цього тижня Верховна Рада дала старт медреформі. Ухваливши законопроект 6327, парламент уможливив початок змін уже на початку 2018 року. Проте ми й досі зустрічаємо багато неправдивої інформації про те, що чекає лікарів та пацієнтів із впровадженням медичної реформи.

Головне: Всі послуги, аналізи, дослідження, ліки, які надаються за державною програмою медичних гарантій, будуть для пацієнтів на 100% БЕЗОПЛАТНИМИ.

Це буде працювати саме так, як у страховій компанії. Пацієнти знатимуть, що саме покривається і матимуть можливість отримати ці послуги в обраній вами лікарні.

З 2018-го року реформа запрацює на рівні первинної допомоги, з 2020-го — в усіх лікарнях.

Тарифи, які розповсюджуються зараз деякими сумнівними виданнями, не мають нічого спільного з реальністю. Це просто фейк та брехня.

Вітаємо всіх із початком довгоочікуваних змін в системі охорони здоров’я.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст