Главная Блог Новости Заступник Міністра юстиції Оніщук: За грубе порушення закону буде передбачено анулювання доступу до державних реєстрів довічно

Заступник Міністра юстиції Оніщук: За грубе порушення закону буде передбачено анулювання доступу до державних реєстрів довічно

19.11.2019
Просмотров : 7016

Шановні державні реєстратори!

Звертаюся до вас із надією, що ви мене почуєте, зрозумієте та підтримаєте.

Зараз як для державних реєстраторів, так і для Міністерства юстиції, яке здійснює контроль в сфері державної реєстрації, настав непростий час. Ви не гірше мене знаєте, що ситуація, яка склалася цій сфері, насправді катастрофічна, але я маю сподівання, що ми спільно з вами найближчим часом її кардинально змінимо.

Більшість із вас – порядні професіонали, які досконало знають систему державних реєстрів та впродовж довгих років сумлінно виконують свої обов`язки.

Згадйте новину: Мін'юст назвав шість напрямків плану дій у сфері нотаріату

Припускаю, що частина реєстраторів довгий час працювала «під кимось». Є інформація про те, що встановлювалися певні правила та тарифи. Тому, можливо, іноді ви змушені були зловживати – для того, щоби вижити та мати можливість сплачувати ці кошти «нагору».

Зараз також продовжують існувати або з’являтися нові групи людей, які намагаються по старих схемах встановлювати для вас якісь умови, тарифи та підштовхувати до зловживань. Вони використовують моє ім‘я та переконують, що нібито Мін‘юст в моїй особі вас «прикриватиме» та потрібно й надалі платити данину. Такі люди називають себе моїми земляками, однокласниками, однокурсниками, створюють об`єднання, піарять свої юридичні фірми, запевняючи, що вони начебто мають якийсь вплив на систему контролю в цій сфері.
Запевняю та застерігаю, що такі люди мають на меті виключно бажання використати вас з метою власних бізнес-інтересів!

Ми будемо дуже жорсткими у застосуванні санкцій до реєстраторів, які грубо порушують закон та ретельно контролюватимемо хід розслідувань кримінальних справ по рейдерських захопленнях за участі таких реєстраторів.

Жодних преференцій для жодного реєстратора немає і не буде, допоки працюватиме наша команда Мін’юсту.

Зараз ми готуємо нову редакцію порядку здійснення контролю в сфері державної реєстрації, якою буде встановлена чітка диференціація санкцій за порушення.
За грубе або неодноразове порушення закону буде передбачено анулювання доступу до державних реєстрів довічно.

Такі реєстратори ніколи не зможуть повернутися до роботи, оскільки не зможуть пройти спецперевірку, яку Мін‘юст встановив на рівні кваліфікаційних вимог до державних реєстраторів.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст