Главная Блог Аналитические статьи Интервью Заступниця голови НБУ Катерина Рожкова: Коломойський оскаржує в суді націоналізацію Приватбанку

Заступниця голови НБУ Катерина Рожкова: Коломойський оскаржує в суді націоналізацію Приватбанку

23.06.2017
Автор:
Просмотров : 2055

Заступниця глави НБУ Катерина Рожкова погодилася надати нам інтерв’ю. Навряд чи випадково, що це відбулося на фоні активного інформаційного протистояння держави з екс-власниками Приватбанку і наближення дедлайну (01 липня) для реструктуризації кредитів, наданих банком для колишніх власників та пов’язаних з ними структур.

Перша частина інтерв’ю К. Рожкової для редактора порталу Finbalance Василя Пасочніка присвячена, передусім, «інсайдерській» проблемі Приватбанку.

Але вдалося отримати відповідь і на частину інших чутливих питань. У т.ч. щодо зв’язків К. Рожкової з Платинум Банком, розслідування НАБУ по рефінансуванню банків, продажу «дочок» росдержбанків, докапіталізації Ощадбанку і Укрексімбанку тощо. Про це – в другій частині інтерв’ю, яка буде опублікована вже невдовзі.

Вспомните новость: Коломойский согласился отдать "ПриватБанк"! Почти государственный. Что будет с Приватбанком?

Аудит та інсайдерські кредити

Чому досі офіційно не оприлюднена звітність Приватбанку за 2016 рік та аудиторський висновок «Ернст енд Янг» (EY)?

К. Рожкова: Звіт буде опублікований до 1 липня. Згідно з вимогами закону, це мало відбутися ще до кінця квітня, але EY почала аудит тільки в лютому. І банк, і аудитор зверталися з тим, щоб подовжити термін. Далі – і це звична практика – коли звіт готовий, його обговорює менеджмент та спостережна рада, ще вносяться корективи.

Публікація звіту буде водночас з визначенням фінальної суми докапіталізації Приватбанку. Адекватність регулятивного капіталу найбільших банківна кінець року має бути не менше 7% і не менше 10% - на кінець 2018 року. Тому ми з Мінфіном обговорюємо: чи відразу виходити на 10%, чи поки достатньо 7%.

Ви можете офіційно підтвердити або спростувати інформацію, що Приватбанк буде докапіталізований на 38,5 млрд грн?

Я могла б підтвердити цю суму після публікації річного звіту та відповідного рішення Кабміну.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст