Главная Блог Аналитические статьи Интервью Заступник Міністра юстиції Павло Мороз: Зараз нотаріусу пропонують здійснити незаконну реєстрацію. Кажуть, заплатиш штраф у 340 гривень і можеш працювати далі

Заступник Міністра юстиції Павло Мороз: Зараз нотаріусу пропонують здійснити незаконну реєстрацію. Кажуть, заплатиш штраф у 340 гривень і можеш працювати далі

13.10.2016
Автор:
Просмотров : 1391

За останні 15 років відбулося понад 30 тис. рейдерських захоплень вітчизняних підприємств на суму близько 20 млрд дол. В інтерв’ю заступник міністра юстиції Павло Мороз розповів, як схвалений нещодавно Верховної Радою новий закон дасть по рукам як рейдерам-виконавцям, так і їхнім замовникам.

Проблема рейдерства в Україні була завжди актуальною. Але останнім часом активність рейдерів набула в державі загрозливих масштабів. Тільки минулого року рейдери здійснили понад 3000 атак на вітчизняний бізнес. І практично усі атаки були успішними.

Не останню чергу це сталося і тому, що зловмисники змогли скористатися реформою зі спрощення ведення бізнесу – тепер їм достатньо ночі, щоб перереєструвати компанію чи нерухомість на себе. Зазвичай, у рейдерських атаках не обходиться без участі нотаріусів та державних реєстраторів.

Однак прийнятий нещодавно парламентом новий «антирейдерський» закон тепер значно посилює відповідальність нотаріусів і передбачає позбавлення їх ліцензії.

Окрім того, новий закон дає можливість притягувати до кримінальної відповідальності не тільки безпосередніх учасників рейдерської атаки, а також її замовників.

Принаймні, таку думку в інтерв’ю висловив заступник міністра юстиції Павло Мороз.

Вспомните новость: Как украдут твою компанию и как этого не допустить: 10 фактов, о которых должен знать каждый директор

Павле Олександровичу, нещодавно Верховна Рада прийняла «антирейдерський закон». При цьому депутати зробили це, на диво, швидко, враховуючи те, що законопроекту навіть не було у порядку денному. Як вдалося так швидко його провести? Адже декілька тижнів назад профільний Комітет з питань економічної політики був проти його схвалення

У комітету в основному були не зауваження, а пропозиції додати щось нове у законопроект. Прийняття цього закону вигідне всім парламентарям. Маю сказати, що до кожного депутата Верховної Ради, мабуть, не один раз турбували через рейдерське захоплення. Тому ми мали підтримку майже всіх фракцій! Зазвичай підтримує коаліція, а опозиціонери проти. А тут 271 «За» і 20 «Утримались».

Які основні новації вносить закон?

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст