Главная Блог Новости Законника Ігоря Петрика позбавили мантії через позапроцесуальні відносини зі стороною

Законника Ігоря Петрика позбавили мантії через позапроцесуальні відносини зі стороною

28.02.2020
Просмотров : 2280

Інколи Феміда любить гроші. Про таке свідчать аудіо- та відеозаписи, які зробили прокурори, розслідуючи корупційну оборудку. Проте це не повноваження дисциплінарного органу — піддавати осуду за хабарі. У його компетенції — покарати за спілкування, пише zib.com.ua

Чоловік має заробляти

Понад рік тому до Вищої ради правосуддя звернулося Національне антикорупційне бюро зі скаргою на Ігоря Петрика з Київського апеляційного адміністративного суду.

Справа, під час розгляду якої законник проявив себе не з найкращого боку, стосувалась екології. Підприємство, що здійснює утилізацію відходів, зокрема нейтралізацію кислот і знешкодження горючих рідин, не пройшло перевірки Міністерства екології та природніх ресурсів, через що чиновники вирішили анулювати його ліцензії. Однією з причин, яку констатували під час перевірки, була відсутність припливно-витяжної вентиляції, водозабезпечення та зливовідводу. Крім цього, комісія виявила на території підприємства діжки з невідомими відходами, які так і не змогли ідентифікувати. Тож було констатовано порушення ліцензійних умов.

Утім, підприємці не збиралися здаватись і готові були відстоювати своє право на роботу з відходами, тому звернулися до Київського окружного адміністративного суду з позовом про скасування рішення міністерства. Перша інстанція задовольнила клопотання про забезпечення позову. Мінекології подало апеляційну скаргу. І.Петрик увійшов до складу колегії, яка її розглядала, але головуючим не був.

Згадайте новину: Голова ВККСУ СЕРГІЙ КОЗЬЯКОВ: Феміда розправить плечі

Як стверджували в скарзі, І.Петрик добре знав обставини адміністративної справи, а також був обізнаний з позицією колег. Тому, на думку НАБУ, вирішив на цьому заробити. Він дав відповідачеві свій номер телефону, а коли той подзвонив — домовився про зустріч. Тет-а-тет І.Петрик повідомив співрозмовникові, «що матеріали справи є «проблемними» та потребують додаткового вивчення для подальшої можливості коригування рішення суду в інтересах товариства». Тож порадив підприємцю звернутися до суду з клопотанням про перенесення розгляду справи.

Представник суб’єкта господарювання на наступному засіданні подав клопотання про перенесення слухання. Через кілька днів після засідання володар мантії знову зустрівся з юристом і натякнув, що справа варта грошей. Адже в іншому випадку підприємству не світить працювати далі.

У визначений день, рано-вранці, у кафе помічник судді отримав гроші, які згодом слідчі знайшли в кабінеті І.Петрика. Такі дії, на думку детективів, заслуговують не лише кримінального, а й дисциплінарного покарання.

Між іншим, апеляційна інстанція залишила скаргу міністерства без задоволення, ставши на бік товариства.

Згадайте новину: Суддя Оксана Криворот поплатилася за доступ до телефонних контактів цивільної дружини ідеолога судової реформи Порошенка

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст