Главная Блог Новости Законник Александр Воздвиженский потерял работу, потому что рассмотрел гражданское дело по административному иску

Законник Александр Воздвиженский потерял работу, потому что рассмотрел гражданское дело по административному иску

08.11.2019
Просмотров : 1548

Желания наследователя получить имущество через 13 лет после смерти наследодателя, и народного избранника, не хотевшего, чтобы его отозвали с должности избиратели, стали фатальными для карьеры служителя Фемиды, пишет zib.com.ua

Невідкликаний депутат

У 2018 році Вища рада правосуддя отримала дві скарги на Олександра Воздвиженського з Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області. Перша надійшла від прокурора, а через півроку роботу володаря мантії забракував адвокат. Скарги об’єднали й відкрили дисциплінарне провадження.

Захисник запевняв, що суддя відкрив цивільну справу за адміністративним позовом депутата і прийняв ухвалу про забезпечення. Він заборонив Дніпровській міській виборчій комісії проводити будь-які дії щодо перевірки матеріалів, поданих до неї з метою відкликати депутата. Ініціатор відкликання оскаржив ухвалу в апеляційній інстанції. У подальшому інший суддя закрив цивільну справу, оскільки її слід розглядати в порядку адміністративного судочинства.

О.Воздвиженський пояснив, що, коли заява надійшла в суд, її зареєстрували в канцелярії та виготовили в спеціальній програмі картку як на цивільну справу.

Законник відкрив провадження й повідомив про це сторонам, надіславши копії відповідної ухвали. Того самого дня він забезпечив позов, заборонивши уповноваженим органам відкликати народного обранця.

Ще через 3 дні копію ухвали про забезпечення адмінпозову надіслано до відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Дніпропетровській області. У супровідному листі зазначено, що надсилається для виконання копія ухвали в цивільній справі.

Суддя визнав, що сталася помилка, адже йшлося про адміністративну, а не цивільну справу. Він пояснив це надмірною завантаженістю, а також тим, що до цивільних справу записали в канцелярії. Утім, ухвалу про забезпечення законник мотивував виключно нормами КАС.

Дисциплінарна плата констатувала таке. Якщо О.Воздвиженський вважав, що справу в суді було зареєстровано та здійснено її розподіл з порушенням визначеного порядку як цивільної, а не адміністративної, то він міг узяти самовідвід. Але він цього не зробив, відкрив провадження й навіть забезпечив позов. Водночас відкрив провадження, посилаючись на ЦПК, а забезпечив позов, посилаючись на КАС.

При цьому апеляційна інстанція відправила скаргу на ухвалу про забезпечення позову до суду адміністративної юрисдикції, адже розгляд не належав до їхньої компетенції. Тобто постановлення ухвали в цивільній справі за адміністративним позовом унеможливило її перегляд в апеляційній інстанції через невідповідність юрисдикції. ДП вирішила, що це суттєвий проступок.

Вспомните новость: Чудеса судейские. Харьковская судья Ольга Донец перебила обвинения СБУ "изгнанием дьявола из сувенирных денег"

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст