Главная Блог Новости Закон про підтримку бізнесу в умовах карантину: податкові зміни

Закон про підтримку бізнесу в умовах карантину: податкові зміни

01.04.2020
Просмотров : 4261
Верховна Рада України 30 березня 2020 року прийняла Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)", який є уже другим законодавчим актом, прийнятим парламентом з метою зменшення негативного впливу карантину на економіку України.

Основні положення:

1. Підвищення лімітів річного доходу для платників єдиного податку:

- першої групи – до 1 млн грн (раніше - 300 тис. грн);

- другої групи – до 5 млн грн (раніше - 1,5 млн грн);

- третьої групи – до 7 млн грн (раніше - 5 млн грн).

Читайте статтю: Важливі податкові та інші зміни в законодавстві на час карантину (COVID-2019).

2. Звільнення від плати за землю для здійснення господарської діяльності та податку на нерухоме майно з об’єктів нежитлової нерухомості тільки за березень 2020 року.

Юридичним особам для звільнення від сплати цих податків потрібно подати уточнюючу податкову декларацію, фізичним особам – податковий орган самостійно перерахує податкове зобов’язання.

!!! У квітні 2020 року плата за землю та податок на нерухоме майно сплачуються на загальних підставах.

Податкова пільга, надана Законом від 17.03.2020 №533-IX, скасована.

3. Мораторій на проведення податкових документальних та фактичних перевірок з 18 березня 2020 року до 31 травня 2020 року доповнено новими винятками.

Крім документальних позапланових перевірок з питань бюджетного відшкодування ПДВ, можна проводити фактичні перевірки з питань:

- обліку, ліцензування, виробництва, зберігання та транспортування пального, спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів;

- цільового використання пального та спирту етилового;

- обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівномірами-лічильниками.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст