Главная Блог Новости Заборона паранджі в Нідерландах: хто за цим стежитиме?

Заборона паранджі в Нідерландах: хто за цим стежитиме?

05.08.2019
Просмотров : 1147

З початку серпня в Нідерландах заборонили закривати обличчя у громадських будівлях. Але практично ніхто в країні не хоче стежити за дотриманням нових правил. Запеклі дебати тривають, пише dw.com

Більшість лікарень у Нідерландах ще до набуття чинності заборони на носіння паранджіпояснили, що не відмовлятимуть в обслуговуванні жінкам у цьому одязі. Мовляв, медична допомога пацієнтам є важливішою за виконання правил щодо того, як слід вдягатися в громадських місцях. До того ж, як наголосили в лікарнях, виконання закону на практиці є завданням поліції, а не лікарів чи медсестер.

Натомість поліція Нідерландів наполягає, що саме співробітники установ, щодо відвідувачів яких діє заборона, повинні стежити за дотриманням нових правил. І лише тоді, коли хтось відмовиться зняти одяг, який закриває обличчя, можна зателефонувати до поліції, кажуть там.

Навіть поліція є поблажливою

Наголос робиться саме на тому, що це "можна" зробити. Адже текст закону сформульовано так, що до поліції "можна" зателефонувати, щоб змусити когось відкрити обличчя. І неважливо, що його приховуватиме, - нікаб, паранджа, мотоциклетний шолом чи балаклава. І не лише лікарні демонструють кволе бажання до виконання нових вимог, так само не поспішають і підприємства, які надають послуги громадського транспорту. Вони хочуть для початку встановити, як часто заборона буде порушуватися у транспорті. А враховуючи те, що серед 17-мільйонного населення Нідерландів налічується лише кілька сотень жінок, які носять паранджу, ця кількість не повинна бути дуже великою.

"Для нас пріоритетом є деескалація та забезпечення безперебійної роботи автобусів і залізниці", - пояснює Педро Петерс, представник OVNL - галузевого об'єднання підприємств Нідерландів, які надають послуги в сфері громадського транспорту. Але, за його словами, коли з'явиться інформація, що на якомусь конкретному маршруті громадського транспорту буде регулярно їздити багато жінок у паранджах, то тоді підприємства можуть вдатися до контролю. Справді невідкладною цю проблему перевізники, вочевидь, також не вважають.

"Паранджі для громадського транспорту ще ніколи не були проблемою", - стверджує Петерс, додаючи, що й після 1 серпня, коли заборона набула чинності, вони також раптово не стануть такою проблемою.

І навіть сама нідерландська поліція, яка є єдиним органом, що має право накласти штраф за порушення правил, діятиме поблажливо у своїх будівлях. Якщо до поліцейського відділку приходитиме жінка із закритим обличчям, її супроводжуватимуть в окрему кімнату, у якій вона у присутності жінок-поліцейських зможе відкрити обличчя і потім вже отримати допомогу від поліції, якщо вона її потребує.

Вспомните новость: В Судане 11-летняя девочка пытается развестись с 38-летним мужем. Треть женщин в этой стране выходят замуж до 18 лет

На вулицях жінки зможуть і надалі носити паранджу

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст