Главная Блог Новости За якими критеріями будуть скорочувати або залишати чиновника

За якими критеріями будуть скорочувати або залишати чиновника

12.07.2022
Просмотров : 2268

Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина розповіла про плани стосовно скорочення державних службовців.

Джерело: Судебно - юридическая газета

За якими критеріями будуть скорочувати або залишати працівника

«Кожен керівник виступає як справжній ефективний господарник. І видаляти курку, яка несе золоті яйця, ніхто не буде, я точно переконана. З усіх будуть питати. Треба розуміти ― коли війна завершиться, слід буде відповідати за цей період часу: що було зроблено. Вже зараз ми продумуємо програму щодо перепрофілювання, перепідготовки державних службовців. Я можу лише зазначити, що компетенції та навички держслужбовців фактично є універсальними і можуть працювати в будь-якій структурі.

Зараз ми співпрацюємо із Центром зайнятості, Міністерством освіти і науки, в який спосіб ми будемо перепрофільовувати і готувати людей для тих посад, де вони зможуть працювати далі. Дехто вже сьогодні почав опановувати нові спеціальності, хтось планує звільнитися, хтось планує перепрофілюватися, хтось пішов працювати на фронт, а хтось волонтером. У нас є такий випадок: категорія А, державний секретар Міністерства реінтеграції Людмила Дараган звільнилася і вступила до лав ЗСУ», - зазначила вона в ефірі Українського радіо.

Вспомните новость: У всех появится шанс в реальном секторе экономики :) - грядёт сокращение должностей и вакансий госслужбы

Про дочасне звільнення держслужбовців передпенсійного віку

«Війна зараз нас випробовує і на міцність, і на людяність, і на людиноцентричність. Звісно, люди, які фактично віддали життя державній службі, мають підтримку з боку керівництва. Однозначно скажу: ті, хто пропрацювали все життя, вони на вагу золота. Їхній досвід, знання і компетенції. Тому що коли ми почнемо відновлювати країну, нам буде дуже складно, у нас не буде часу на вирощування нових фахівців. Нам потрібні будуть мізки, радники, спеціалісти. Тому я вважаю, що досвід державних службовців, які відпрацювали на державу, надаючи послуги громадянам, мають лишатися зараз і виконувати свою роботу. Певні зміни ми можемо просто тримати у фокусі та пропрацьовувати їх разом із комітетом соціальної політики і захисту прав ветеранів».

Чи є вакансії на державній службі сьогодні

«Формально, ця цифра коливається у межах 30 тисяч вакансій. Але після двох секвестрів скорочення видатків на утримання державного апарату вже не можна наймати нових людей. Тому ми обходимося штатними одиницями, які були до війни.

І деякі держслужбовці, які перебувають, наприклад, за кордоном у відпустках за власний рахунок, продовжують виконувати свої посадові обов’язки безкоштовно. Думаю, це закінчиться, ми на це не розраховуємо. Після двох секвестрів на 10 і 15 відсотків зменшився обсяг видатків на утримання державних органів. Люди отримують сьогодні менше, але держава ― роботодавець надійний. Тож запит на роботу на державній службі залишається».

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст