Главная Блог Новости За жодних обставин Росія не може бути державою-гарантом - суддя Володимир Василенко

За жодних обставин Росія не може бути державою-гарантом - суддя Володимир Василенко

01.04.2022
Просмотров : 3371

Позиція України на переговорах з РФ, озвучена членом делегації Олександром Чалим, по суті є модифікованою позицією Росії.

Про це заявив у відкритому листі до Президента України Володимира Зеленського надзвичайний і Повноважний Посол України, суддя Міжнародного кримінального трибуналу для колишньої Югославії (2002-2005 роки), представник України в Раді ООН з прав людини (2005-2010 роки), доктор юридичних наук Володимир Василенко .

За його словами, позиція Києва на переговорах, озвучена членом української делегації Олександром Чалим, "не витримує жодної критики" та по суті є модифікованою позицією Кремля. Василенко вважає, що такі "неприйнятні і небезпечні для самого існування України".

Згадайте новину: Олександр Чалий пояснив, як Росія буде гарантом безпеки для України

Він наголосив, що змістовний мирний договір з Росією має бути укладений лише після негайного припинення російськими збройними силами бомбардувань та після виведення всіх російських військових формувань з України.

"За жодних обставин Росія не може бути державою-гарантом", - наполягає Василенко.

На його думку, ключовими в договрі з РФ мають бути наступні пункти: створення ефективного міжнародного механізму гарантій безпеки України та порядок функціонування такого механізму, компенсацію всієї шкоди, заподіяної Україні російською агресією з лютого 2014 року, видача Україні осіб із складу збройних сил Росії, які вчинили воєнні злочини, деокупація Криму та ОРДЛО, відсутність будь-яких заборон щодо членства України в ЄС і обмежень для збройних сил України щодо сучасного озброєння, зокрема, високоточної ракетної зброї будь-якого радіусу дії.

"За жодних умов Україна не повинна шукати миру на умовах агресора. Такий мир робить марними ті величезні жертви, яких вже зазнала українська нація".

Згадайте новину: Арахамія зберіг договір про капітуляцію, який росіяни привезли на перемовини

Далі наводимо повний текст відкритого листа Василенка Зеленському:

Відкритий лист Президенту України

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст