Главная Блог Новости З малюками за кордон: МВС виклав список обов’язкових документів

З малюками за кордон: МВС виклав список обов’язкових документів

07.05.2019
Автор:
Просмотров : 18859

Якщо батьки планують у відпустки поїхати за кордон із дітьми, потрібно завчасно подбати про наявність дозвільних документів на виїзд дітей за кордон, щоб не мати проблем на кордоні.

Про це інформує прес-служба МВС у Facebook.

"Незабаром почнеться період відпусток у дорослих, а діти підуть на канікули. Тож, врахуйте інформацію щодо виїзду малюків за кордон, аби не зіпсувати свій відпочинок", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що неповнолітні українці можуть виїхати з України за наявності закордонного, дипломатичного, службового паспорта, проїзного документа дитини, або якщо вони вписані в закордонний паспорт одного з батьків та у його супроводі.

Тож у відомстві радять завчасно подбати про наявність дозвільних документів на виїзд дітей за кордон, щоб не мати проблем на кордоні.

Водночас у МВС поінформували, що виїзд з України осіб, які не досягли 16 - річного віку, у супроводі одного з батьків або інших осіб, уповноважених одним з батьків:

1) за нотаріально посвідченою згодою, здійснюється:

- за нотаріально посвідченою згодою другого з батьків із зазначенням у ній держави прямування та часу перебування там, якщо другий з батьків відсутній у пункті пропуску;

2) без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків:

- якщо другий з батьків є іноземцем або особою без громадянства, що підтверджується записом про батька у свідоцтві про народження дитини, та який (яка) відсутній у пункті пропуску;

- якщо у закордонному паспорті дитини або проїзному документі дитини є запис про вибуття на постійне місце проживання за межі України чи відмітка про взяття на постійний консульський облік у дипломатичному представництві або консульській установі України за кордоном;

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст