Главная Блог Новости З 1 грудня - нові розміри штрафів за неналежне оформлення трудових відносин

З 1 грудня - нові розміри штрафів за неналежне оформлення трудових відносин

05.12.2016
Просмотров : 3503

Держпраці нагадала про відповідальність за неналежне оформлення трудових відносин. Зокрема, зауважила, як розміри деяких з них зросли у зв'язку з підвищенням з 1 грудня мінімальної зарплати до 1600 грн.

Держпраці у Хмельницькій області нагадує, що трудові відносини роботодавця із працівником розпочинаються із:

- укладання трудового договору, який оформляється наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу,

- та повідомлення податківців про прийняття працівника на роботу.

Повідомлення подається власником підприємства або уповноваженим ним органом (особою) чи фізособою до територіальних органів ДФС за місцем обліку їх як платника ЄСВ до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором одним із таких способів:

- засобами електронного зв’язку з використанням ЕЦП відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;

- на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

- на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.

Відповідно до Закону №77-VIII були внесені докорінні зміни до статті 265 КЗпП щодо відповідальності за порушення законодавства про працю.

Крім того, 10 лютого 2016 року набула чинності постанова КМУ від 03.02.2016 р. №55, якою внесено зміни до постанови КМУ від 17.07.2013 р. № 509 «Про затвердження Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення».

11 березня поточного року набув чинності наказ Мінсоцполітики від 02.02.2016 р. №67, яким затверджено форму постанови про накладення штрафів посадовими особами Державної служби з питань праці.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст