Главная Блог Новости З 1 грудня - нові розміри мінзарплати та прожиткового мінімуму: які наслідки для бізнесу?

З 1 грудня - нові розміри мінзарплати та прожиткового мінімуму: які наслідки для бізнесу?

06.12.2021
Автор:
Просмотров : 3777

Згідно із Законом про Держбюджет на 2021 рік, розмір мінімальної зарплати у 2021 році становить:

  • у місячному розмірі: з 1 січня – 6000 гривень, з 1 грудня – 6500 гривень;
  • у погодинному розмірі: з 1 січня – 36,11 гривні, з 1 грудня – 39,12 гривні.

А розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 1 грудня 2021 року становитиме 2481 гривню. Тобто, обидва ці показники зростають.

А тепер наведемо наслідки для бізнесу щодо збільшення таких показників.

Читайте статтю: Законопроект №5600 – що нового для бізнесу, аграріїв та податкових адвокатів?

Для роботодавців

По-перше, у грудні індексувати зарплату потрібно буде в межах 2481 грн або у фактичному розмірі, якщо зарплата нарахована у розмірі меншому за 2481 грн.

По-друге, Розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати. Тож у грудні 2021 року слід буде нараховувати зарплату не нижче 6500 грн у такому випадку.

По-третє, посадові оклади можна не змінювати з 1 грудня через збільшення розміру прожиткового мінімуму, оскільки це не є обов’язковими вимогами.

По-четверте, мінімальний страховий внесок з ЄСВ за основного працівника, який не є особлю з інвалідністю, за грудень буде 1430 грн.

Максимальна база для нарахування ЄСВ у грудні буде 97 500 грн.

Для ФОПів

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст