Главная Блог Новости Юрій Вітренко - новий голова Нафтогазу. Що про нього відомо

Юрій Вітренко - новий голова Нафтогазу. Що про нього відомо

28.04.2021
Автор:
Просмотров : 3955

Юрій Вітренко, який так і не зміг стати першим віцепрем'єром і міністром енергетики, після блискавичного звільнення Андрія Коболєва очолив "Нафтогаз".

До цього Верховна Рада кілька разів провалила призначити Юрія Вітренка повноправним членом уряду і він працював у статусі в.о. Йому закидали нескромне отримання мільйонних бонусів під час попередньої роботи у "Нафтогазі".

Андрій Коболєв, який дізнався про звільнення з новин, кілька останніх років мав публічні конфлікти з Вітренком, хоча раніше вони були колегами та друзями.

29 квітня парламент може призначити в уряд нового міністра енергетики Германа Галущенка замість Юрія Вітренка.

Хто такий Юрій Вітренко

Юрію Вітренку 44 роки. Він народився у Києві. Його матір - Наталія Вітренко, екслідерка Прогресивної соціалістичної партії.

Але більше з цією політсилою Юрія Вітренка нічого суттєво не пов'язує. Сам він після розлучення родини жив з батьком.

Навчався на економіста та управлінця міжнародного бізнесу в Україні (Київський національний економічний університет та Київський інститут міжнародних відносин), отримував червоні дипломи, а потім продовжував освіту за кордоном.

Кар'єру почав у 1990-х у фінансовому бізнесі.

Свого часу працював у відомій аудиторській компанії PricewaterhouseCoopers та тричі приходив та йшов з "Нафтогазу". Зокрема був радником голови правління та займався реструктуризацією міжнародних боргів.

У 2009 році Юрій Вітренко виступав проти газового контракту з "Газпромом" (того самого, через який пізніше постраждала Юлія Тимошенко).

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст