Главная Блог Новости Як відновити посвідчення водія після позбавлення права керування автомобілем

Як відновити посвідчення водія після позбавлення права керування автомобілем

26.07.2024
Просмотров : 685
Щороку на автодорогах фіксують сотні транспортних аварій, у яких травмуються пасажири та пішоходи. Часто причинами ДТП стають порушення правил дорожнього руху та керування у стані алкогольного сп’яніння. У таких випадках на водіїв може очікувати позбавлення права керування транспортним засобом та вилучення посвідчення водія.
У Головному сервісному центрі МВС нагадали алгоритм дій, як відновити посвідчення водія.
Громадянам, які позбавлені права на керування за ст. 130 або/та ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення, посвідчення водія повертають. Однак для цього необхідно обов’язково пройти позачерговий медичний огляд, скласти теоретичний і практичний іспити в сервісному центрі МВС. За наявності двох або більше категорій, іспити складаються за вищою категорією. Вилучений документ зберігається у сервісному центрі МВС за місцем проживання особи.
Важливо! Особам, які вперше отримали посвідчення водія на 2 роки при вчиненні порушення за ст. 130 або/та ст. 124, водійське не повертають. Для відновлення права керування транспортним засобом необхідно освоїти теоретичну частину в автошколі або самостійно, скласти теоретичний іспит в сервісному центрі МВС, пройти практичну підготовку в автошколі та скласти практичний іспит у сервісному центрі МВС. За умови успішного складання іспитів, посвідчення водія знову видається на 2 роки.
Для відновлення права керування транспортним засобом до сервісного центру МВС подається пакет документів:
Раніше повідомлялося, що тепер у «Дії» можна буде дізнатися про причину відмови у перереєстрації авто.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст