Главная Блог Новости Як суд обирав запобіжний захід директору YouControl Сергію Мільману

Як суд обирав запобіжний захід директору YouControl Сергію Мільману

03.01.2018
Автор:
Просмотров : 1168

27 грудня директору компанії YouControl Сергію Мільману оголосили про підозру за ч. 2 ст. 361 КК УКраїни (незаконне втручання в роботу ЕОМ (комп’ютерів), систем та комп’ютерних мереж). Слідство СБУ вважає, що онлайн-сервіс, який формує з відкритих реєстрів досьє на компанії, використовував дані з обмеженим доступом. Мільман переконаний, що таким чином спецслужба намагається зробити компанію «ручною». Сьогодні суд обирав Сергію Мільману запобіжний захід. Кореспондентка Громадського радіо перебувала на судовому процесі.

Обвинувачення клопотало про 6,5 млн гривень застави

До Шевченківського районного суду Києва прийшли кілька десятків людей, щоб підтримати Сергія Мільмана. Сам він підозру вважає надуманою.

«Я впевнений, що це тиск, який здійснюється у незаконний спосіб, тому що ми бачимо численні порушення під час обшуків, ми бачимо невиконання судових рішень. Це відбувається, щоб зробити нас контрольованим ресурсом. Неофіційно різні особи, пов’язані з цією структурою (СБУ, — ред.), натякали, що ми не можемо працювати далі, будучи неконтрольованим ресурсом», — розповів Мільман Громадському радіо.

Ще до початку засідання секретар приносить стілець і ставить його поруч з місцем прокурорки Олесі Скрипник. На стілець сідає слідчий СБУ Денис Мазурков. Це не подобається захисту, і адвокат Андрій Костенок просить пересадити Мазуркова.

«Щодо присутності слідчого, — відповідає суддя Олег Малинников на прохання захисту. — Він дійсно не є процесуальною особою. Але він буде знаходитися у залі судових засідань і, якщо необхідно, задавати запитання».

«Ми не заперечуємо, але просимо, щоб він, як особа, яка не є учасником процесу, а як вільний слухач, не знаходився поруч з прокурором, не робив підказок, корегувань», — наполягає адвокат Андрій Костенюк.

«Він не заважає. Ну що він вам заважає, цей слідчий? Хай дивиться», — не здається суддя.

Протягом засідання слідчий Мазурков щось писав на папірці, прокурорка читала і з розумінням кивала. Суддя Олег Малинников цього не бачив.

На засіданні слідчий СБУ сидить поруч з прокуроркою

Захист Мільмана заявив про клопотання взяття на поруки. Взяти на поруки Мільмана запропонував народний депутат Олександр Опанасенко.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст