Главная Блог Новости Як хочуть штрафувати за носіння військової форми?

Як хочуть штрафувати за носіння військової форми?

10.05.2022
Просмотров : 2325

Мабуть, мало хто знає, що ще з 2019 року в Україні заборонено носіння військової форми зі знаками розрізнення військовослужбовців, особами, які не мають на те права.

За вчинення такого адміністративного порушення доведеться заплатити штраф від 2550 до 3400 гривень з конфіскацією такого одягу.

В умовах воєнного часу вирішили піти далі та заборонити носіння цивільними навіть схожого на військову форму одягу. Відповідний законопроєкт зареєстрував народний депутат Сергій Власенко.

Аналітичний центр Інститут законодавчих ідей проаналізував проєкт та розібрався кого, за що та як каратимуть.

За що каратимуть?

Пропонується в Законі України "Про правовий режим воєнного стану" (далі – Закон) встановити заборону носіння військової форми.

Вказано, що під час дії правового режиму воєнного стану цивільним громадянам забороняється носіння військової форми чи будь-якої іншої форми або одягу, які нагадують військову та можуть вводити в оману.

Відповідальність за порушення вказаної заборони буде у новій статті 186-9 Кодексу України про адміністративні правопорушення, як каратиме за носіння цивільними громадянами військової форми чи будь-якої іншої форми або одягу, які нагадують військову та можуть вводити в оману, з порушенням вимог, визначених Законом під час дії правового режиму воєнного стану.

Як каратимуть?

За вчинення вказаного адміністративного правопорушення загрожуватиме штраф від 3400 до 6800 гривень із конфіскацією відповідної форми або одягу.

Кого не каратимуть?

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст