Главная Блог Новости "Суддя" Тандир - "я не міг їхати і тут же вживати віскі».... Чому під колесами автомобіля судді загинув нацгвардієць

"Суддя" Тандир - "я не міг їхати і тут же вживати віскі».... Чому під колесами автомобіля судді загинув нацгвардієць

29.05.2023
Просмотров : 3183

Печерський суд Києва ввечері 27 рравня відправив під варту на два місяці суддю Олексія Тандира в справі про смертельну ДТП, в якій загинув військовослужбовець, чергуючи на блокпосту на Берестейському проспекті.

25 травня близько 23.57 нацгвардієць Вадим Бондаренко пішов розставляти загородження, щоб звузити проїзну частину біля блокпоста перед настанням комендантської години. На нього з великою швидкістю налетіла машина судді. 22-річний хлопець помер на місці.

Тандир їхав на Лексусі, начебто був напідпитку і наближаючись до пропускного пункту, не знизив швидкість, нехтуючи попереджувальними дорожніми знаками.

Подія викликала значний резонанс і хвилю ненависті до судді в мережі.

«Суддя Тандир не був заарештований і втік з місця пригоди». «Суддя Тандир відмовився від проходження освідування на стан спʼяніння», «Суддя Тандир намагається знайти прогалини в законі з метою уникнення кримінальної відповідальності», — рясніли заголовки в мережі.

Адвокат Олег Юрченко, який захищає суддю, вважає, що з перших хвилин правоохоронці через ЗМІ формували негативне ставлення до нього, поширюючі недостовірні відомості.

— Тисячі людей висловилися не тільки про безумовну винуватість, але й щодо бажання вчинити самосуд, висловили жаль, що суддю не було розстріляно на місці за законами воєнного часу, про необхідність довічного увʼязнення і навіть і смертної кари, — сказав захисник.

Згадайте новину: Харківська "суддя" - хабарниця Ольга Пачненко після теремного вироку мобілізувалася

БУВ ЗВИЧАЙНИЙ РОБОЧИЙ ДЕНЬ

Суддя постійно мешкає в Києві, а працює в Макарівському районному суді, що за 40 кілометрів від столиці. ДТП трапилась на добре знайомій йому дорозі, якою він, як сам говорить, їздить щодня по буднях останні 13 років, відколи його призначили суддею. З 2021-го Тандир — голова суду.

Це був звичайний робочий день. Я був на роботі до 6-ї чи до 7-ї. Потім заїхав до товариша, речі треба було забрати і вертався додому. Я встигав до комендантської години, я її жодного разу не прушував, — пригадував він у засіданні Вищої ради правосуддя, яка надвечір 27 травня одноголосно дала дозвіл на тримання його під вартою.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст