Главная Блог Новости ВССУ вказав судам нижчих інстанцій на недопустимість використання назв ДНР та ЛНР

ВССУ вказав судам нижчих інстанцій на недопустимість використання назв ДНР та ЛНР

12.04.2017
Просмотров : 1417

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ (ВССУ) повідомив суди нижчих рівнів про неприпустимість використання в судових рішеннях назв "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка" стосовно тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Відповідно до інформаційного листа ВССУ, яке було підготовлено і направлено в суди нижчих рівнів, іноді в резолютивній частині судових рішень містяться вказівки на те, що місцем настання фактів, що мають юридичне значення (народження або смерть) відбувалося в населених пунктах так званої "Донецької народної республіки".

Вспомните новость: Россия признала паспорта ДНР и ЛНР

"У цьому контексті слід враховувати те, що така практика є неприпустимою, оскільки факт існування ні так званої "Донецької народної республіки", ні так званої "Луганської народної республіки" не визнається органами влади України, а в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей вводиться особливий порядок місцевого самоврядування.

ВССУ доручив судам використовувати коректні формулювання для населених пунктів, що знаходяться на окупованій території, тобто без вказівки вищевказаних словосполучень.

Інтерв'ю: МІНІСТР ЮСТИЦІЇ ПАВЛО ПЕТРЕНКО: "ПУТІН ЩЕ БУДЕ МРІЯТИ ПРО ТЕ, ЩОБ ЙОГО СПРАВУ РОЗГЛЯДАВ МІЖНАРОДНИЙ КРИМІНАЛЬНИЙ СУД"

Читайте статью: СПАДЩИНА – проблеми оформлення у переселенців окупованих територій України

Джерело: Київський районний суд м. Одеси

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст