Главная Блог Новости ВРП - Генпрокурору! "Повернути без розгляду" - судді ОАСК: клопотання про Вовка Павла Вячеславовича, Келеберди Володимира Івановича, Огурцова Олексія Петровича, Погрібніченка Ігоря Миколайовича, тощо!

ВРП - Генпрокурору! "Повернути без розгляду" - судді ОАСК: клопотання про Вовка Павла Вячеславовича, Келеберди Володимира Івановича, Огурцова Олексія Петровича, Погрібніченка Ігоря Миколайовича, тощо!

10.09.2020
Автор:
Просмотров : 3902

Вища рада правосуддя оприлюднила рішення за результатами розгляду клопотань Генерального прокурора Венедіктової Ірини Валентинівни про тимчасове відсторонення суддів Окружного адміністративного суду міста Києва від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Згадайте новину: І ми з цим живемо! Зловживання в ОАСК: зв'язки з Вищою радою правосуддя - запис

1 вересня 2020 року Вища рада правосуддя ухвалила такі рішення:

– про повернення без розгляду Генеральному прокурору клопотань про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності суддів ОАСК Вовка Павла Вячеславовича, Келеберди Володимира Івановича, Огурцова Олексія Петровича, Погрібніченка Ігоря Миколайовича;

– про відмову у задоволенні клопотань Генерального прокурора про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності суддів ОАСК Аблова Євгенія Валерійовича, Качура Ігоря Анатолійовича.

У зв’язку з поширенням Національним антикорупційним бюро України недостовірної інформації про те, що при розгляді вказаних клопотань ВРП начебто знехтувала фактами слідства та проігнорувала матеріали, надані прокуратурою на обґрунтування висунутих підозр, Вища рада правосуддя вважає за необхідне повідомити таке.

Згадайте новину: Суркисы выиграли у Приватбанка суд на 10 млрд грн. Минюст готовится оспаривать решение

Щодо рішень ВРП про повернення клопотань Генпрокурору без розгляду

Підставою для повернення без розгляду клопотань слугувало порушення визначеного законом процесуального порядку повідомлення особі про підозру, що має наслідком ненабуття такою особою процесуального статусу підозрюваного.

Наголошуємо: клопотання про тимчасове відсторонення судді від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності подається до Вищої ради правосуддя стосовно судді, який є підозрюваним, обвинувачуваним (підсудним), на будь-якій стадії кримінального провадження (частина друга статті 63 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» та частина друга статті 155-1 КПК України).

Повідомлення про підозру – один із найважливіших етапів стадії досудового розслідування, що становить систему чітких процесуальних дій, спрямованих на формування законної і обґрунтованої підозри для забезпечення особі, яка стала підозрюваним, права на захист у законний спосіб.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст