Главная Блог Новости Перший гучний провал "оновленої" ВРП: 14 з 17 членів відмовилися відсторонити суддю Ільєву, якій вручили підозру НАБУ та САП, - Шабунін

Перший гучний провал "оновленої" ВРП: 14 з 17 членів відмовилися відсторонити суддю Ільєву, якій вручили підозру НАБУ та САП, - Шабунін

05.04.2023
Просмотров : 2743

Більшість членів ВРП відмовилися відсторонити суддю Тетяну Ільєву, якій вручили підозру НАБУ та САП.

Про це у Facebook повідомив глава ЦПК Віталій Шабунін, передає Цензор.НЕТ.

"Маємо перший гучний провал "оновленої" ВРП. 14 з 17 членів відмовилися відсторонити від здійснення правосуддя Тетяну Ільєву, якій вручили підозру НАБУ/САП. Суддю "славнозвісного" Печерського суду підозрюють у знятті арешту з рахунків ексвіцепрезидента ДП "Хліб України" Андрія Миханіва. Після чого з рахунку одразу зняли понад 110 тис. євро та 9 тис. доларів. Але й до підозри щодо Ільєвої вистачало зашкварів. Наприклад, у вигляді рішень в інтересах Портнова та дорогого маєтку й авто сумнівного походження", - розповів Шабунін.

За словами глави ЦПК, завдяки ВРП Ільєва продовжить здійснювати правосуддя від імені України.

Шабунін також наголосив, що рішення ВРП є дуже поганим сигналом для всієї судової реформи.

"Бо справді нагадує практики ВРП "старої", яка так старанно покривала суддю Вовка і весь ОАСК. Чи означає це провал судової реформи? Поки що ні. Але якщо ВРП таки збереже цю ганебну практику, на жаль, будемо змушені це констатувати. Нагадаємо, що успішна судова реформа - один із ключових факторів для вступу України в ЄС. Тож членам ВРП справді пора задуматися - чи готові вони надалі руйнувати репутацію всієї країни перед Європою. Репутацію, яка сьогодні як ніколи міцна. Передовсім - завдяки сміливості наших ЗСУ", - підсумував глава ЦПК.

Згадайте новину: Хабар у вигрібній ямі. ВАКС вирішив, що доказів проти судді Лисюка більш, ніж достатньо

Джерело: Вища рада правосуддя

Вища рада правосуддя 4 квітня 2023 року відмовила у задоволенні клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про тимчасове відсторонення судді Печерського районного суду міста Києва Тетяни Ільєвої від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням її до кримінальної відповідальності.

30 березня 2023 року судді Печерського районного суду м. Києва Тетяні Ільєвій повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

У засіданні взяли участь представник прокуратури, суддя Тетяна Ільєва та її захисник. Під час засідання було заслухано доводи всіх сторін.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст