Главная Блог Новости Вищий адмінсуд залишив у силі зняття недоторканності з Клюєва

Вищий адмінсуд залишив у силі зняття недоторканності з Клюєва

08.08.2017
Просмотров : 1737

Вищий адміністративний суд відмовився задовольнити позов позафракційного депутата Сергія Клюєва та скасувати постанови Верховної Ради про зняття з нього депутатської недоторканності та надання згоди на затримання і арешт.

Відповідне рішення від 24 липня поточного року опубліковане у Реєстрі судових рішень.

"В задоволенні позову особа-2 до Верховної Ради України, третьої сторони Генеральної прокуратури, про визнання незаконними дій і рішень Верховної Ради та визнання протиправними та скасування постанов Верховної Ради за № 959-VIII, № 960- VIII, № 961-VIII від 28.01.2016р. - відмовити", - йдеться у резолютивній частині рішення суду.

Згадайте новину: Луценко назвав ганебним рішення комітету Ради про повернення подання на зняття недоторканності з депутата Дейдея

Водночас прес-секретар ВАСУ Галина Гаєвська у коментарі агентству зазначила, що "особа-2" - це народний депутат Сергій Клюєв.

Народний депутат просив суд скасувати постанови ВР від 28 січня 2016 року про зняття з нього депутатської недоторканності, надання згоди на затримання і арешт, а відповідні подання - повернути генпрокурору.

У позові Клюєв аргументував свою позицію тим, що 22 грудня 2015 року генпрокурор не брав участі у засіданні Комітету з питань регламенту й організації роботи Верховної Ради, а присутнім був його заступник, що, на думку позивача, суперечить Регламенту ВР.

Також депутат звертав увагу на інші, на його думку, процесуальні порушення при розгляді ВР подання про надання згоди на його затримання та арешт. Зокрема, Клюєв зазначав, що подання генпрокурора не було оголошено головуючим на пленарному засіданні та було порушено процедуру обговорення питань про притягнення його до кримінальної відповідальності. Також Клюєв вказав, що подання стосовно нього розглянули з порушенням терміну - через 36 днів замість встановлених 7 днів.

Згадайте новину: Прокурори матимуть право на опитування з детектором брехні для зняття з себе підозри

У свою чергу колегія суддів з`ясувала, що тодішній генпрокурор Віктор Шокін під час розгляду подання у комітеті перебував у відпустці, а тому його обов’язки виконував його заступник Роман Говда.

Таким чином суд дійшов висновку, що участь виконувача обов'язків генпрокурора на засіданні комітету та під час розгляду подань у залі ВР була такою, що відповідала вимогам закону про регламент.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст