Главная Блог Новости Відтепер органи опіки мають брати участь в усіх судах щодо місця проживання дитини

Відтепер органи опіки мають брати участь в усіх судах щодо місця проживання дитини

16.06.2017
Просмотров : 1767

Набув чинності закон, який зобов'язує органи опіки та піклування брати участь в судових засіданнях із розгляду питань зняття з реєстрації або виселення з місця проживання дитини.

Законом вносяться зміни до ст. 19 Сімейного кодексу України

Законом встановлюється, що при розгляді судом спорів про місце проживання дитини, в тому числі виселення або зняття дитини з реєстрації місця проживання, побачення з дитиною матері (батька), які позбавлені батьківських прав, позбавлення або поновлення батьківських прав, участь органу опіки є обов'язковою.

Вспомните новость: Помощь при рождении ребенка обещают оформлять онлайн

Відтепер органи опіки не зможуть ухилятися від участі в суді та надання письмових висновків, оскільки їх учать в обов'язковому порядку закріплена законом.

Органами опіки, згідно з порядком ведення органами опіки діяльності, пов'язаної із захистом прав дітей, є райдержадміністрації та виконавчі органи місцевих рад.

Джерело: Юридичний ресурс "Протокол"

Читайте статтю: Їдемо за кордон з дитиною без дозволу упертого батька або матері

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст