Главная Блог Новости Венедіктова: що відомо про нового генпрокурора Президента Зеленського

Венедіктова: що відомо про нового генпрокурора Президента Зеленського

17.03.2020
Просмотров : 3415

Верховна Рада на позачерговому засіданні з подання президента України призначила нового генпрокурора. Нею стала колишня депутатка від "Слуги народу" та в.о. керівника Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова, пише bbc.com

Вона стала першою жінкою в історії України, яка очолила Генеральну прокуратуру України.

"Обіцяю не продавати справи, не зливати. Обіцяю стояти на засадах верховенства права", - заявила перед призначенням пані Венедиктова.

Харків'янка Ірина Венедіктова є соратницею пана Зеленського й долучилась до його команди ще до президентської кампанії, потім стала радницею президента.

Посадити Порошенка?

5 березня Верховна Рада звільнила попереднього генпрокурора Руслана Рябошапку, якого Володимир Зеленський у розмові з Дональдом Трампом називав "100% своєю людиною".

Серед головних претензій до генпрокурора Руслана Рябошапки, який був частиною команди Зеленського, керівники фракції "Слуга народу" називали прогалини у кримінальному переслідуванні попереднього президента Петра Порошенка.

Пан Рябошапка відмовився підписати підозру Порошенку у справі, яку вело ДБР.

Перед призначенням депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський напряму запитав, чи підпише Венедіктова підозру Порошенку.

На що вона відповіла досить недвозначно: "Можу відповісти - все, що може бути швидко і законно завершене, буде швидко і законно завершене. Немає можливості довго розбиратись".

ДБР на чолі з пані Венедіктовою розслідувала низку справ щодо Петра Порошенка, а його візити на допит часто перетворювались на шоу та скандали.

Перед призначенням члени фракції "ЄС" також закидали Венедіктовій кримінальну справу проти їхньої колеги Софії Федини.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст